Izvor: JUGpress.com, 29.Feb.2020, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vlasotincu prave pešačku zonu od 25 metara, opozicija tvrdi da je to zbog lokala pomoćnika predsednika opštine

VLASOTINCE

Poslednjeg petka februara, a po ustaljenom običaju, van radnog vremena i u večernjim satima, održana je 26. sednica vlasotinačkog lokalnog parlamenta, na kojoj se od 45 odbornika sednici nije odazvalo njih devetora.

Primetno je da treći put uzastopno sednici ne prisustvuje zamenik predsednika Skupštine, Nenad Stojković, što je izazvalo određene komentare kod pojedinih odbornika iz vladajuće većine.

Većinom glasova usvojen je predlog Odluke o >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Vlasotince za 2019.godinu.

Takođe, većinom od 33 prisutnih odbornika nije usvojen predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o donošenju Plana generalne regulacije Vlasotinca.

Učestvujući u diskusiji povodom ove tačke dnevnog reda, odbornik opozicije Dragan Nikolić ,,Sigma” je rekao da ne treba bazne stanice postavljati u pojedinim delovima grada jer one nose određenu opasnost.

“Koliko sam mogao da vidim na drugim mestima one su postavljene na brdima ne blizu naseljenih mesta, a znam da je tako i u Hravatskoj gde, inače, često putujem “, bio je eksplicitan u navođenju razloga što nije za to da se usvoji predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o donošenju Plana generalne regulacije, a u tome sa govornice dobio je i podršku svog kolege iz opozicije Žarka Kostića, koji je, potom, za govornicom izrazio protivljenje protiv predloga Odluke o određivanju pešačke zone.

“Ne vidim nijedan razuman razlog da se utvrđuje poseban režim saobraćaja, odnosno pešačka zona na delu ulice Njegoševa i to od mlina u dužini od 25 metara prema raskrsnici sa ulicama Vuka Karadžića i Dimitrija Stojanovića, i gde će u pešačkoj zoni biti dozvoljeno isključivo kretanje pešaka kao i postavljanje letnjih i zimskih bašti otvorenog i zatvorenog tipa. I svima nama je jasno šta je ovde po sredi, a u pitanju je pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić koji poseduje ugostiteljski objekat u tom delu. Sve ovo što se radi je krajnje bezobrazno i neprimerno, jer se čini ustupak licu sa položaja, i svi mi znamo da tamo nema skoro nikavog saobraćaja. Eto, da sam ja na primer podneo zahtev za tako nešto, više nego sam siguran da ne bih dobio odobrenje “, izrekao je sa govornice Žarko Kostić, ali glasovima odbornika vladajuće većine Vlasotince je dobilo pešačku zonu u dužini od 25 metara(!!!????).

Izveštaj o radu Opštinske uprave opštine Vlasotince za 2019.godinu dostavljen je bio odbornicima u predviđenom roku, čak na 33 stranice, i iz koga se može videti sve što je bilo predmet rada Opštinske uprave Vlasotinca u 2019.godini, a između ostalog je zapisano da je ,,Izrađen Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine Vlasotince za 2019.godinu i dobijena saglasnost Ministarstva poljporivrede i zaštite životne sredine, a u delu ,,Poslovi društvene brige o deci” iznet je podatak da je bilo zahteva o ostvarivanju prava na dečji dodataki gde je obrađeno ukupno 1.497 zahteva, a doneto je 1.399 pozitivnih rešenja i 98 negativna rešenja. Po zahtevima za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak u 2019.godini primljeno je 209 zahteva, od čega sem jednog svi su pozitivno bili rešeni, a da su novčanu pomoć po Opštinskoj odluci u 2019.godini primile 208.porodilje.

Predsednik opštine Zoran Todorović je rekao da je ovo poslednja sednica vlasotinačkog parlamenta u ovom sastavu i da on zato ima potrebe da kaže sve ono što je urađeno u predhodnom periodu.

Radili smo puno i uradili smo mnogo. U zaštitu Vlasotinca od poplava utrošeno je 300 miliona dinara, zatim u putnu infrastrukturu 315, u vodovod i kanalizaciju 180, dok je 515 miliona dinara u zadnjih četiri godina uloženo u obrazovanje, a u isto vreme uloženo je 25 milona dinara u industrijskoj zoni. Dom zdravlja nije više u dugovima, a opština plaća određeni broj upošljenika u ovoj našoj zdravstvenoj ustanovi.

Podržali smo program dualnog obrazovanja koji se sprovodi u Tehničkoj školi i država ulaže 152 miliona dinara za izgradnju đačkih radionica, a uskoro će biti postavljen kamen temeljac na ovaj izuzetno važan objekat, pa će tako naša škola biti centar za dualno obrazovanje za područje jugoistočne Srbije. Vodili smo računa i o bezbednosti saobraćaja pa je tako postavljeno 750 saobraćajnih znakova, rekonstruisna je javna rasveta a Konopničani su dobili novi most na reci Vlasini, a u u najavi je i izgradnja mosta na Južnoj Moravi. Ima već duže vreme problema u ,,Vodovodu” i da imaju još neizmirena dugovanja za struju u iznosu od 55 milona dinara, koja će reglisati putem reprograma koji su sačinili sa ,,Elektrodistribucijom”, mada smo ih mi pomogli sa 78 miliona dinara – iznosio je podatke poprilično dugo predsednik Todorović, što su pojedinci iz drugog kraja skupštinske sale okarakterisali kao ,,oproštajni govor predsednika”.

Na ovoj 26. sednici došlo je do izglasavanja prestanka direktorskih funkcija u Centru za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crna Trava, Ljubinki Puzić, koja odlazi u penziju, a na njeno mesto dolazi, ili vraće se u direktorskoj stolici, Momčilo Ignjatović, ovog puta sa prefiksom ,,vršilac dužnosti”, koji je, inače, na toj funkciji bio nekoliko godina u predhodnom periodu. Diplomirani ekonomista Dejan Čikić, direktor SRC ,,Vlasina” odlazi na novu dužnost u Opštinskoj upravi, a na njegovo mesto kao vršilac dužnosti direktora je ustoličen Đorđe Dinić iz Šišave.

Većinom glasova odbornika prihvaćen predlog Rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Vlasotince bez naknade Privrednom društvu Gruner Srebian DOO Vlasotince površine 8.186 m2 ,,radi formiranja pravilne građevinske parcele u cilju proširenja poslovnih kapaciteta i izgradnje novih industrijskih objekata a radi zapošljavanja nezaposlenih lica sa teritorije opštine Vlasotince i realizacije petog investicionog ciklusa komapanije Gruner u Republici Srbiji”.

Svi podneti izveštaji o radu u 2019.godini su usvojeni, a radi se o sledećim ustanovama: Opštinska uprava, Dom zdravlja, SRC ,,Vlasina”,Narodna bibliotek, Kulturni centar, Opštinsko pravobranilaštvo, Turistička organizacija i Štab za vanredne situacije.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.