Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U” Ulici Majakovskog” gradiće se još tri lamele za “stanovanje uz podršku”

NIŠ

U ulici Majakovskog u Nišu gradiće se još tri stambena objekta.

Na ovaj način Gradska stambena agencija nastavlja da sprovodi programe socijalnog stanovanja, odnosno stanovanja uz podršku.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor o početku radova a potpisali su ga direktor JP „Gradska stambena agencija“ Vladan Stojanović i vlasnik preduzeća „Viners“ koje će graditi stanove Zoran Radenković.

Ovo je četvrta, zadnja faza izgradnje na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << lokaciji na kojoj su već završena i useljena šest stambena objekta sa ukupno 235 stanova.

„Izgradnjom nova tri objekta zaokružujemo jednu celinu na ovoj lokaciji, a sada će biti izgrađeno 106 stambenij jedinica od kojih je 90 planirano za prodaju, a 16 za iznajmljivanje. Stanovi će biti različitig struktura od jednosobnih do trosobnih. Stanovi su projektovani prema najnovijim standardima i normativima kao i prema pravilniku za energetsku efikasnost. Bruto površina novoizgrađenih objekata biće 7.926 kvadrata“, rekao je  Vladan Stojanović.

Program je podržan i od strane grada Niša, a gradonačelnik Niša je naglasio da je na ovaj način načinjen i korak napred, da se ugovori potpisuju javno, da se vide izvođači radova, da se sve radi transparentno.

„Najbitniji su novi stanovi za socijalne potrebe i u ovom paketu grad radi najviše stanova.Rok za njihovu izgradnju je 18 meseci i potrudićemo se da taj rok ispoštujemo, kao što smo to i učinili do sada. Sve ono što smo do sada obećali i urađeno je, a izgrdanja tri poslednja objekta kreće za petnaestak dana. Time pokazujemo da grad ima kapacitet, da ono što planira i završi i da u ovoj oblasti može ubuduće da planira i više jer potreba za to ima, a na taj način pružamo podršku svima koji na drugi način ne mogu da dođu do stana“, istako je gradonačelnik Bulatović.

Stanovi su namenjeni porodicama bez stana i koji ne mogu sopstvenim sredstvima da reše stambeni problem po tržišnim cenama. Prednost na Konkursu će imati lica koja pripadaju ranjivim društvenim grupama.

Ukupna vrednost investicije sa svim pratećim troškovima je oko 500 miliona dinara, a ugovorena vrednost radova je oko 330 miliona dinara.

Cena stana i visina zakupa određuje se prema kriterijumima koje propisuje Zakon o stanovanju i održavanju zgrada. Projektovana cena iznosi oko 700 evra po metru kvadratnom bez PDV-a. Konačna prodajna cena stana kao i visina zakupa biće utvrđena u završnoj fazi realizacije projekta.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Izgradnja socijalnih stanova u ulici Majakovskog u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Maj.2019, 09:48

U Gradskoj kući potpisan je ugovor o izgradnji stanova u ulici Majakovskog između Gradske stambene agencije i izvođača radova kompanije “Viners”...JP ”Gradska stambena agencija” počinje izgradnju tri stambena objekta, L7, L8 i L9  na lokaciji Majakovskog u Nišu, kao četvrtu, zadnju fazu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.