U Toplici otkupna cena za šljivu Čačanku oko 35 dinara - za deset dana možda i veća

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Jul.2021, 17:16

U Toplici otkupna cena za šljivu "Čačanku" oko 35 dinara - za deset dana možda i veća

Da je ovogodišnji rod svih sorti šljive slabiji u odnosu na prošlu godinu znalo se već tokom aprila. Zbog toga će ovogodišnje otkupne cene za jedan kilogram ovog voća biti veće.

rema rečima otkupljivača voća potražnja za ovim voće na domaćem i inostranom tržištu je iznad svih očekivanja.

Tržište je glavni generator otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda. Zbog toga je ovogodišnja otkupna cena za jedan kilogram džanarike bila 14 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << a za čačanku lepoticu 35 dinara, ističu otkupljivači i dodaju da bi berba šljive sorte čačanke rodna trebala da krene za 10 dana i da se očekuje da otkupna cena bude veća od 30 dinara za jedan kilogram.

Kada je u pitanju šljiva stenlej, koja se na prokupačkoj teritoriji nalazi na površini od skoro 2.000 hektara, očekuje se da otkupna cena bude veća u odnosu na prošlu godinu, kada se kretala od 20 do 25 dinara po kilogramu.

Koliko će ta cena biti veća otkupljivači  nisu mogli da daju precizan odgovor.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Počinje berba ranih sorti šljiva u Toplici, rod slabiji ali cena veća od prošlogodišnje

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2021, 09:33

Na teritoriji Prokuplja počela je berba ranih sorti šljiva "čačanske lepotice", "čačanske rane" i ruske "džanarike", po ceni koja je za oko 10 dinara veća od prošlogodišnje i kreće se od 25 dinara za čačansku "ranu" i "lepoticu", dok se džanarika otkupljuje za 14 dinara po kilogramu. Poljoprivredni...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.