U Srpsko - korejskom informatičkom pristupnom centru obuko prošlo 600 polaznika

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Jan.2024, 14:54

U Srpsko - korejskom informatičkom pristupnom centru obuko prošlo 600 polaznika

U Srpsko - korejskom informatičkom pristupnom centru (SKIP) od osnivanja, za šest meseci, besplatnu digitalnu obuku prošlo je 600 polaznika.

Besplatne radionice organizovane su za radnike Gradske uprave kako bi povećali digitalnu pismenost i prošli kurs e-Pisarnica.

Za turističke poslanike organizovana je edukacija za platformu e-Turista. Besplatnu obuku iz informatičke pismenosti prošli su i poljoprivrednici za korišćenje elektronske platforme e-Agrar. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Organizovana je i obuka volontera za rad sa decom u osnovnim školama na temu digitalnog nasilja. Kurseve su prošli i roditelji iz oblasti bezbednosti dece na internetu.

Očekujje se da kroz SKIP centar narednih meseci prođe blizu 5000 građana u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Centrom za socijalni rad kako bi doprineli prekvalifikacijama i većoj zaposlenosti. SKIP se nalazi na Trgu kralja Milana 8, na prvom spratu, i drugi je u Srbiji posle beogradskog.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.