U Sokobanji 175 pacijenata, zaposleno još 20 radnika

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Dec.2020, 14:33

U Sokobanji 175 pacijenata, zaposleno još 20 radnika

U Specijalnoj bolnici u Sokobanji hospitalizovano je 175 kovid pacijenata koji imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku, dok je zaraženo 14 zdravstvenih radnika, kaže direktorka te zdravstvene ustanove Vesna Milanović, koja naglašava da su kapaciteti bolnice puni.

Odlukom Vlade Srbije u radni odnos u tu zdravstvenu ustanovu primljeno je četvoro lekara, 14 medicinskih sestara i dve spremačice, a Milanović kaže i da su ubačeni pomoćni ležajevi.

"Medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sestre su počele juče da rade, a lekari i spremačice će od sutra", kaže Milanović za Tanjug.

Pacijenti su iz Sokobanje, Aleksinca, Knjaževca, Negotina, Ražnja, Kladova, Zaječara i, najviše iz Beograda - 92.

Milanović navodi da je stanje zaraženih zdravstvenih radnika dobro, te da je jedna medicinska sestra zbog pneumonije smeštena na bolničko lečenje, dok su ostali na kućnom lečenju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Subotica: Hospitalizovano 165 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020

U Opštoj bolnici Subotica trenutno je hospitalizovano 165 kovid pacijenata, u kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 17 pacijenata, od kojih je 14 na mehaničkoj ventilaciji, navedeno je na zvaničnom sajtu te zdravstvene ustanove...U prethodna 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti obavljeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.