Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 13:27

U Pčinjskom okrugu drugi dan zaredom bez pozitivnih na kovid-19

VRANJE

Zavod za javno zdravlje u Vranju saopštio je da od testirana 224 uzorka građana iz Pčinjskog okruga nijedan nije pozitivan na korona virus.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, u ponedeljak, obavljeno 56 pregleda, od čega 30 prvih, dok je u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano 10 pacijenata.

Epidemiolog dr >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Slađan Stanković kaže da će virus biti pobeđen onog trenutka kada se stvori kolektivni imunitet, ne samo u okrugu i našoj zemlji, nego i u svetu.

„Registruje se samo pojedinačno oboljevanje, kako u Republici Srbiji, tako i u pojedinim okruzima. Cilj je da spojimo period kada nećemo bar 28 dana registrovati novoobolele osobe. Tada možemo reći da je epidemija prestala. Bitno je da jesen dočekamo sa što većim brojem vakcinisanih osoba“, zaključio je dr Stanković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nišu i Jablaničkom okrugu 8 novozaraženih koronom, u Pčinjskom okrugu nema pozitivnih

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2021, 09:53

Od 209 testiranih juče u niškom Domu zdravlja, njih troje je dobilo pozitivan nalaz na kovid, pokazuju podaci te ustanove. U Jablaničkom okrugu je od 190 testirnih pet osoba pozitivno na virus, dok je u Pčinsjkom okrugu testirano 166 pacijenata, a nijedan test nije bio pozitivan.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.