Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2021, 10:21

U Nišu održan 9. Streličarski kup Sveti Car Konstantin : Takmičarima SK Niš 9 medalja

NIŠ

U  Nišu je na stadionu OFK “Brzi Brod” održan 9. streličarski Kup Sv. Cara Konstantina. Na turniru je učestvovalo 76 takmičara iz domaćih klubova. Iako je dan krenuo jako loše uz kišu i malo nižu temperaturu, čitav turnir je protekao odlično a rezultati nisu mogli biti bolji. Takmičari SK Niš su osvojili čak 7 individualnih medalja i dve ekipne.

 “Sada smo već navikli da Mihajlo Stefanović postiže odlične rezultate i sada nije  razočarao. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << drugog mesta u kvalifikacijama Mihajlo je zaista majstorskim gađanjem stigao do zlatnog odličja izbacivši dva državna prvaka i rekordera na putu do medalje. U finalu je u odličnom meču savladao Stefanović Nikolu, nekadašnjeg člana SK Niš, višestrukog državnog prvaka, rekordera, i reprezentativca sa 6-4”, kaže  Nikola Prodanović, Generalni sekretar, SK Niš.

Veoma prijatno iznenađenje turnira je i povratak Grozdanović Luke,

nekadašnjeg prvaka, koji se posle višegodišnje pauze vratio streličarstvu i sa veoma dobrih 612 poena bio prvi u kvalifikacionom delu, ali je kroz eliminacije došao do bronzanog odličja. Trojica Nišlija se našlo na pobedničkom postolju, od toga dvojica članovi SK Niš.

“Kod seniorki u olimpijskom luku naša Nataša Mitić je postigla odličan uspeh i posle eliminacija osvojila srebrnu medalju iza Anje Brkić iz SK Dif, a ispred Katarine Vranjković iz NSSU. Među takmičarkama, naša Danica Nikolić, kadetkinja, je rutinski osvojila zlato i iza sebe ostavila Sofiju Stojanović i Alisu Goleš iz SK Dif.

I u konkurenciji veterana olimpijski luk Čedomir Marković je osvojio prvo mesto ispred Dragana Karafilipovića iz SK Naissus 2003, i Željka Dakića iz SK Velos”, dodaje Nikola Prodanović.

                           Da ne budu sve medalje samo u konkurenicji olimpijskog luka pobrinuli su se Cvejić Saša i Stojanović Dejan.

                          Saša je u konkurenciji seniora kompaund lukom postigao odličan rezultat i osvojio bronzanu medalju. Ispred njega su bili Slavoljub Ilić iz SK

Arena No1, i prvoplasirani Stefan Žikić iz SK Pančevo. U konkurenciji goli luk seniori,  Dejan Stojanović, sada već važi za jednog od favorita i ovog puta se popeo na najviše postolje ispred Parezanović Vladimira Parezanovića iz SK Zemun, i Predraga Surčulija iz SK Dif.

                       Seriju uspeha upotpunili su i trofeji u ekipnog konkurenciji. Seniori

olimpijski luk su zauzeli drugo mesto, dok su seniori goli luk sa novim državnim rekordom zauzeli prvo mesto.

                      “Prezadovoljni smo rezultatima svi u  klubu. Naši takmičari su pokazali da

su zaista odlični i da među njima imamo podmladak od koga sada već sa punim pravom očekujemo i puno više nego što smo videli do sada. Njihovo vreme tek dolazi. Ovo je samo jedan u nizu saveznih turnira ali mi ovde vidimo kontinuitet pobedničkih postolja, a to je najvažnije”, zaključuje Nikola Prodanović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.