U KC Niš više nema zaraženih koronom na respiratorima

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2020, 17:08

U KC Niš više nema zaraženih koronom na respiratorima

Za dva je porastao broj pacijenata zaraženih koronom u Kliničkom centru Niš, ali sudeći po podacima sa njihovog sajta, po prvi put od kada se objavljuju informacije vezane za novi virus, nema nijednog na respiratoru. U poslednja 24 sata procenat obolelih u odnosu na testirane u Srbiji manji je nego juče i iznosi 1,24%, pošto je zabeleženo 89 novih slučajeva, stoji na sajtu covid19.

U KC Niš sada se leči 38 ljudi zaraženih koronom, ali dobra vest je da nijedan nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u kategoriji najtežih, koji su bili priključeni na aparate za veštačku ventilaciju.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - stoji na sajtu KC Niš.

U Srbiji se broj testiranih od poslednjeg preseka, bar kako stoji na specijalizovanom sajtu, približio 7.000, pošto ih je bilo 6.918. Sa druge strane, manje je hospitalizovanih na nivou cele Srbije - njih 743.

Sa dva nova smrtna slučaja broj preminulih popeo se na 237, dok je izlečeno njih 5.370.

Sve o virusu korona na jugu Srbije možete pogledati ovde.

Razmimoilaženja u podacima na sajtovima covid19 i covid19 data i onih koje daju u lokalnim kriznim štabovima bilo je od početka epidemije, ali danas je to doseglo nove razmere - u leskovačkom Kriznom štabu rečeno je da je u poslednja 24 sata detektovano troje Leskovčana zaraženih koronom, a par sati kasnije na sajtu covid19 data objavljeno je da ih je čak 20.

Time, Leskovac se pozicionirao kao drugi grad po broju obolelih u Srbiji za poslednja 24 sata, sa pet manje od Beograda i duplo više od Vranja, koje je treće.

Pored Leskovca i Vranja, koji su poslednjih dana i ocenjeni kao nova žarišta, pre svega zbog obolelih u fabrikama, na jugu dvoje novozaraženih ima Lebane, dok Prokuplje, Niš i Vlasotince, prema podacima sa ovog sajta, broje po jednog obolelog više.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.