Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2022, 20:40

U Gložanu grom udario u kuću i izazvao ozbiljnu štetu , u Orašju u pomoćni objekat i izavao požar

VLASOTINCE

U Gložanu grom udario u kuću i izazvao ozbiljnu štetu , u Orašju u pomoćni objekat i izavao požar.

Posle dužeg vremena naoblačilo se i stigla je dugo očekivana kiša u vlasotinačkoj opštini. Doduše u prvom poslepodenvnom naletu kiše nije je bilo previše, ali zato je bilo puno grmljavine, nažalost i tri udara groma. Pravovremenom i efikasnom akcijom vatrogasne službe iz Vlasotinca i Leskovca, kao i pomoći JKP ,,Vodovod” požari koji su bili izazvani >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << udarom groma uspešno su ugašeni.

Koji minut pre 15 časova u komšijskom dvorištu Jovana Jankovića u pomoćnu zgradu za stoku i stočnu hranu došlo je do udara groma. Buknula je vatra, sa komšijama smo pokušali da sa crevima prikačenim na vodovodne česme da ugasimo požar koji je ozbiljno pretio da se premesti i u druga komšijska dvorišta. Pre toga pozvao sam Vatrogasnu službu Vlasotinca, koja je veoma brzo za nekoliko minuta stigla na licu mesta, s obzirom da se radi o razdaljini od samo 2,2 kilometara – rekao nam je na licu mesta, u selu Orašju, Bratislav Petrović, koji je prvi komšija porodice Janković, a inače je predsednik vlasotinačke opštine.

Nije bilo udara groma samo u selu Orašju, već je udara groma i požara, gotovo u isto vreme bilo i u Vlasotincu, na otvorenom u blizini vlasotinačkog groblja, kao i u selu Gložanu, gde je grom udario u porodični stambeni objekat i načinio, kako smo saznali ozbiljnu materijalnu štetu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.