Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2020, 18:45

U Domu kulture Grdelica zbog korone sve više onlajn dešavanja

GRDELICA

Dom kulture u Grdelici je zbog pandemije korone bio prinuđen da otkaže sve manifestacije koje su bile pripremane za letnji period, pa i tradicionalnu „Grdeličku regatu“. Direktor Marko Trivunić kaže da se ova ustanova trudi da ipak organizuje neke kulturne aktivnosti, trudeći se da se maksimalno ispoštuju sve preporuke i mere koje je donela Vlada Republike Srbije, kao i krizni štab u Leskovcu.

„U Domu kulture u Grdelici trenutno se održavaju književne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << večeri, a imali smo nekoliko promocija knjiga, kao što je „Ja… samo da nešto pitam“ Jovana Dimitrijevića, „Čaršija“ Gileta Brankovića i „Zov“ Zorana Jovanovića. Za naredni period planiramo onlajn dešavanja kao što su duhovne večeri na kojima će se obrađivati različite teme o pravoslavnoj veri, tako da će paroh predejanski jerej Strahinja Mitić održati predavanje o postu, paroh oraovački jerej Saša Stanimirović održaće predavanje o molitvi, a paroh grdelički Slobodan Bošković održaće predavanje o ispovesti. Onlajn izložbe slika prirediće Bata iz Vučja, Zoran Rajković, Julija Zlatanovski, Petra Mladenović, kao i Joškin Šiljan, koje će voditi onlajn likovne radionice. Imaćemo i onlajn radionicu kako se prave makete brodova koju će prirediti Stevan Stojanović.“

Trivunić pojašnjava da će zainteresovani sve ove programe moći da prate na jutjub kanalu i stranicama Dom kulture u Grdelici na društvenim mrežama.

„Do sada smo tamo objavili i naš „Vremeplov manifestacija“. Radi se o retrospektivi manifestacija od nastanka, odnosno od prve manifestacije do poslednje. Građani, ali i mnoghobrojni učesnici, imaju prilike da se podsete kako je to bilo na Grdeličkoj regati 2006.-2019., na Moto-skupu 2016.-2019., Sajmu vina i roštilja 2016.-2019. i Grdeličkom letu 2016.-2019. Takođe, mogu da se vide i predstave „Grdelički berberin“, „Ko je koga“ i „Čudesni proplanak“ u kojima glume upošljenici Doma kulture u Grdelici.“

U Domu kulture u Grdelici trenutno je u toku konkurs za Strim festival, ( Festival kratkih video klipova snimljenih mobilnim telefonom), kao i likovno literarni konkurs.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.