U Crnoj Travi od septembra bez gradjevinskih tehničara

Izvor: JUGpress.com, 11.Jan.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Travi od septembra bez gradjevinskih tehničara

CRNA TRAVA

Ove godine svoje školovanje završava poslednja generacija gradjevinskih tehničara koja se u školi u Crnoj Travi obrazovala proteklih decenija.

Umesto ovog obrazovnog profila uveden je smer geodetskog tehničara u četvorogodišnjem školovanju i negovatelja u trogodišnjem.

Direktor Tehničke škole u Crnoj Travi Dragan Kocić kaže da je ovaj smer ukinut zbog stalnog odliva stanovništva.

Tehnička škola u Crnoj Travi bila je u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradjevinarstva načuvenija u zemlji, a njeni svršeni đaci opredeljivali su se za dalje školovanje na gradjevinskom ili arhitektonskom fakultetu, kaže Kocić.

Učenici škole kao vredni neimari tokom proteklog veka učestvovali su u izgradnji najreprezentativniojih objekata u nekadašnjoj Jugoslaviji, medju kojima je i zgrada Narodne skupštine u Beogradu.

Uvođenje smera geodezije i negovatelja je nužnost koja prati savremeno obrazovanje, a škola ima na raspolaganju i svoj do učenika sa 70 ležajeva i kuhinjom  tako da se ovde školuju i učenici sa strane, objašnjava direktor.

A ukoliko ova varošica ponovo oživi i broj stanovnika se poveća, na čemu radi i lokalna samouprava, ovaj smer će ponovo biti uveden.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.