U Bujanovcu prekršen Zakon o javnom informisanju

Izvor: juGmedia, 27.Jul.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu prekršen Zakon o javnom informisanju

Radio televizija Bujanovac reagovala je povodom odluke komisije koja je u toj opštini ocenjivala medijske konkurse i donela odluke o raspodeli za njihovo sufinansiranje, smatrajući da je u ovom slučaju prekršen Zakon o javnom informisanju.

Reakciju prenosimo u celosti:

Priča oko Konkursa za sufinansiranje medija u opštini Bujanovac za 2018. godinu ne dobija svoj epilog. Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a za Radio televiziju Bujanovac kaže da se upoznao sa situacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u ovoj opštini i da je činjenica da Komisija nije formirana u skladu sa Pravilnikom i Zakonom. UNS će se i zvanično obratiti po ovom pitanju, rekao je Brajović.

Na poziv redakcije Televizije Bujanovac više niko od nadležnih ne odgovara.

Ostajemo uskraćeni za odgovore na pitanja: Zašto je samo jedan član Komisije za procenu projekata na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bujanovac u 2018.godini imenovan na predlog novinarskih i medijskih udruženja, zašto predsednik takve Komisije nije reagovao i obavestio NUNS o tome, jer je to bila njegova obaveza, kao i zašto u obrazloženju nema predloga komisije o raspodeli sredstava za sve projekte koji jesu i nisu podržani, zbog čega su odbijeni, koje kriterijume nisu ispunili, a zbog čega podržani.

Predstavnici ostalih novinarskih i medijskih udruženja se više i ne javljaju na telefon, kao i predsednik Komisije za ocenu projekata, pa smo dopis danas uputili i Opštini Bujanovac, predsedniku opštine i načelniku Odeljenja za društvene delatnosti. Očekujući odgovor još jednom se pitamo da li će i ovoga puta sve biti po sistemu ‘’pojeo vuk magarca’’ ili ćemo ipak biti te sreće da dobijemo odgovore na postavljena pitanja.

Možda se svaki naš pokušaj da izveštavavamo objektivno i u interesu građana smatra kao lični atak na pojedinca? Naša namera nije da atakujemo ni na koga, samo da znamo zašto se postupa protiv Zakona i Pravilnika i da li će povodom toga neko nešto preduzeti, ili će se čekati da i ovo čudo bude zaboravljeno nakon tri dana. Naši novinari biće uporni i istrajni, pa kom opanci, kom obojci.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.