Tragovi srpske vojske u 140 fotografija

Izvor: juGmedia, 05.Dec.2015, 04:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragovi srpske vojske u 140 fotografija

NIŠ – Fotografije nastale na ekspediciji “Tragovima srpske vojske u Prvom svetskom ratu” posle Makedonije, Crne Gore i Albanije stigle su u Niš.

Najzanimljivije trenutke sa putovanja kroz pet balkanskih zemalja Nišlije mogu da vide u 140 fotografija.

Učesnici Safari ekspedicije potrudili su se da što vernije prikažu kako danas izgledaju mesta gde su održavani najvažniji sastanci i donošene najznačajnije odluke u Velikom ratu. Prikazane su i gotovo sve lokacije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na kojima su se odigrale najznačajnije bitke.

Ekspediciju na kojoj su i nastale fotografije podržao je Grad Niš, TON, gradske opštine.

Fotografije će biti izložene u Galeriji NKC a izložbe su realizovane u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova i Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

(Kraj)

Ovaj tekst je urađen u okviru projekta “Klikom do kulture”, koji JuGmedia realizuje uz pomoć Opštine Pantelej.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.