Tihomir Arsić: Vranje bez pozorišta k’o čovek bez duše

Izvor: juGmedia, 21.Jun.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihomir Arsić: Vranje bez pozorišta k’o čovek bez duše

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i poznati glumac Tihomir Arsić, boravi danas u Vranju, a u okviru svoje posete, obišao je zgradu Pozorišta “Bora Stanković” gde je u toku druga faza radova na obnovi izgorelog vranjskog pozorišta.

Arsić je nakon obilaska radova rekao da je “drevno i značajno Vranje Bore Stankovića bez svog pozorišta, kao što je čovek bez duše”.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

“Veoma sam zadovoljan dosadašnjim radovima i u narednom periodu potrudićemo se da obezbedimo potrebna sredstva kako bi pozorište bilo završeno u rekordnom roku. Takođe, nastojaćemo da i bioskop u Vranju stavimo u funkciju. Želja celog ministarstva je da se konačno podvuče crta i da se što pre dođe do prve premijere vranjskog pozorišta. Sav fokus biće na tome“, istakao je Arsić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, izrazio je zadovoljstvo zbog posete ovog visokog državnog zvaničnika koji je, kako kaže “veliki prijatelj Vranja i vranjskog pozorišta”.



“U toku je druga faza građevinskih radova koja se odvija po planu i koja bi trebalo da bude završena u septembru. Nakon toga, počinje treća faza, odnosno radovi na opremanju pozorišta, a upravo zatvaranje finansijske konstrukcije za završne radove je bila tema današnjeg sastanka sa gospodinom Arsićem”, rekao je Milenković i dodao da je za završetak druge faze potrebno, koliko je i obezbeđeno, oko 65 miliona dinara.

Procena za treću fazu radova iznosi oko 100 miliona dinara.

“Nadam se da ćemo obezbediti što pre i ta potrebna sredstva jer će završetkom ovog zdanja, građani Vranja dobiti savremen hram kulture“, zaključio je Milenković.

Nakon toga, državni sekretar obišao je i zgradu Narodnog muzeja, kao i Muzej kuću Bore Stankovića, gde se takođe obavljaju radovi na restauraciji ovih objekata.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.