Svetski a naši: Ovo su momci koji našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Dec.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski a naši: Ovo su momci koji našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

Kraj godine je uvek dobra prilika da se sumiraju rezultati i izdvoje oni najbolji. Takvi su svakako uspesi Prokupačkog filmskog festivala, koji taj grad, ali i zemlju, predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

Festival koji se sada već tradicionalno dešava svakog proleća u našem gradu, okuplja autore iz svih zemalja sveta, a film „Aladin i čarobna kanta“ do sada ima već pet nagrada na svetskim festivalima kratkog filma.

Predstavnici Prokupačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << filmskog festivala istakli su da imaju odličnu saradnju sa urednikom filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejanom Dabićem, koji je rođeni Prokupčanin.

- Film „Aladin i čarobna kanta“ još nije rekao sve. Nadamo se da će osvojiti još nagrada, jer njegova tema je zaštita životne sredine koja je uvek aktuelna, a do sada je učestvovao na brojnim festivalima u velikom broju zemalja, naglasio je reditelj ovog filma Žikica Jovanović i dodao da se nada da će Prokupački festival dokumentarnog filma postati brend našeg grada.

- Moramo da istaknemo da je naš festival član Filmskog centra Srbije, da se nalazimo na njihovom sajtu i da smo u društvu festivala koji imaju tradiciju dugu od po 30 i 40 godina, podvukao je Vladan Milutinović, koji u timu sa Jovanovićem radi kao producent.

Za četvrti festival Prokupačkog dokumentarnog filma, za koji je konkurs već otvoren i traje do 8. marta 2015. godine, već sada, prema rečima Jovanovića, vlada veliko ineteresovanje.

- Do sada nam je stiglo oko 400 filmova, a očekujemo da taj broj bude veći od 1.000 filmova koji će doći iz celog sveta, zaključio je reditelj i osnivač ovog festivala Žikica Jovanović.  

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.