Sve klinike KC Niš dobile mejl adrese i obavezu da za 3 dana odgovore pacijentima

Izvor: JužneVesti.com, 31.Avg.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve klinike KC Niš dobile mejl adrese i obavezu da za 3 dana odgovore pacijentima

Oni koji žele da se informišu o pregledima, operacijima, pitaju ono što ih interesuje o radu, pohvale ili kritikuju odnos zaposlenih na nekoj od 35 klinika i centara Kliničkog centra, to od sada mogu učiniti i tako što će poslati mejl svakoj klinici pojedinačno, a nadležni će morati da odgovore u roku od 3 dana. Ukoliko to ne učine, kaže direktor KC Niš Zoran Radovanović, odgovor na mejl će im poslati uprava ove zdravstvene ustanove.

Radovanović napominje da su rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da uvedu novi vid komunikacije sa pacijentima kako bi izašli u susret pacijentima i omogućili im da ostvare svoja prava, ali i kako bi unapredili rad Kliničkog centra i “otvorili” ga prema građanima.

Nama su pacijenti na prvom mestu i zato uvodimo jednu novinu za sve građane Niša i juga Srbije. U eri modernih tehnologija doneo sam odluku da otvorimo mejl adrese za sve klinike na koje će pacijenti moći da postave pitanja o terminima za pregled, pripremi za operaciju, konsultuju se ili upute kritiku i sugestiju - kaže direktor Kliničkog centra Niš.

Napominje da će nadležni na klinikama, odnosno direktor, pomoćnik direktora klinike, glavna ili odgovorna sestra, biti u obavezi da u roku od tri dana od prijema mejla prikladno odgovore ili izveste građane o preduzetim radnjama ukoliko je reč o žalbi ili primedbi.

Ukoliko taj rok ne ispoštuju u naredna tri dana obavezu da pošalju odgovor preuzeće članovi Uprave KC Niš, dok će nadležni sa klinike koji nisu odgovorili na mejl morati pismeno da se izjasne zašto su bili sprečeni da ispune svoju obavezu.

Uvid u sve pristigle poruke i poslate odgovore, u svakom trenutku, imaće i članovi Uprave KC Niš, kaže Radovanović.

Spisak svih mejl adresa klinika i centara Kliničkog centra Niš možete videti na sajtu KC Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.