KC Niš: Ne možemo da vaspitavamo lekare, ali da ih nateramo da odgovaraju pacijentima možemo

Izvor: juGmedia, 31.Avg.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KC Niš: Ne možemo da vaspitavamo lekare, ali da ih nateramo da odgovaraju pacijentima možemo

Klinički centar u Nišu uveo je od danas obavezu zaposlenima u svim klinikama te zdravstvene ustanove da u roku od tri dana odgovore gradjanima koji ih budu kontaktirali pute elektronske pošte, izjavio je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Sve klinike imaju e-mail adrese putem kojih gradjani mogu da pitaju ono što ih interesuju u vezi pregleda, da iznesu svoje žalbe i sugestije. Ukoliko im direktori, glavne sestre ili lekari ne budu odgovorili, učiniću to ja ili neko iz uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Kliničkog centra„, istakao je Radovanović na konferenciji za novinare.

On je kazao da se uprava Kliničkog centra odlučila na ovaj korak kako bi pacijentima olakšala dolazak do lekara. 

Time će se smanjiti i oni redovi koje svakodnevno vidite ispred mog kabineta. Da se malo rasteretimo i da svako radi svoj posao„, naglasio je Radovanović.

On je podsetio da u Kliničkom centru u Nišu radi 3.500 ljudi i dodao da komunikacija sa pacijentima u mnogome zavisi od vaspitanja koje zaposleni donose od kuće. 

„Ne možemo sve da vaspitamo, ali možemo da ih naučimo da odgovaraju na pitanja pacijenata„, kazao je Radovanović.

Prema njegovim najavama, novi Klinički centar u Nišu uskoro će dobiti savremeni heliodrom i tako naći na mapi onih zdravstvenih ustanova do kojih se može doći najsavremenijim vidom transporta. 

Radovanović je najavio da će 4. do 7. oktobra u Nišu biti organizovan jedan od najvećih skupova iz oblasti spinalne hirurgije koji će okupiti najpoznatije domaće, ali i svetske stručnjake iz te oblasti.  Neurohirug Lukas Rasulić rekao je da će na kongresu posvećenom spinalnoj hirurgiji učestvovati oko 500 lekara iz više od 30 zemlja iz zemlje i sveta.

Na skupu će biti reči o savremenim načinima lečenja oboljenja i povreda kičmenog stuba, a osim na predavanjima, lekarima će savremene metode lečenja biti demonstrirane i u operacionim salama.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve klinike KC Niš dobile mejl adrese i obavezu da za 3 dana odgovore pacijentima

Izvor: JužneVesti.com, 31.Avg.2018

Oni koji žele da se informišu o pregledima, operacijima, pitaju ono što ih interesuje o radu, pohvale ili kritikuju odnos zaposlenih na nekoj od 35 klinika i centara Kliničkog centra, to od sada mogu učiniti i tako što će poslati mejl svakoj klinici pojedinačno, a nadležni će morati da odgovore...

Nastavak na JužneVesti.com...

Direktor KC Niš u “inspekciji” klinika tražio od radnika da se ponašaju domaćinski

Izvor: JužneVesti.com, 01.Sep.2018, 11:02

Sve klinike niškog Kliničkog centra pre nekoliko dana detaljno je obišao i razgovarao sa pacijentima direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović i pritom je, kako kaže, negde zatekao savršen red, a negde prljave toalete, otvorene prozore i nedomaćinsko ponašanje, pa su zato usledile i...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.