Subvencije za 42 voćara i vinogradara iz Vlasotinca

Izvor: JužneVesti.com, 10.Nov.2021, 10:03

Subvencije za 42 voćara i vinogradara iz Vlasotinca

Za sadnju novih zasada voćnjaka i vinograda, 42 vlasnika registrovanih poljoprivrednih domaćinstava iz Vlasotinca dobilo je novčana sredstva u iznosu od 80% sadnog materijala, odnosno maksimalno 40.000 dinara. Na konkursu se prijavilo 47 poljoprivrednika, a kako navode iz Kabineta predsednika Opštine, njih četvoro su odustali od prijave, dok je jedan dobio subvencije u prošloj godini, pa nije mogao i ove.

Predsednik Opštine Bratislav Petrović naglasio je na dodeli ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je poljoprivreda jedna od najvažnijih privrednih grana tog kraja, kao i da će komisija obići zasade tokom naredne godine.

Poljoprivreda je jedan od naših najznačajnijih resursa i važno je da to prepoznajemo i podržavamo. Ovo je jedan od javnih poziva koji smo priveli kraju. Ostalo je da se završe procedure za konkurse u oblasti pčelarstva i nabavke sitne stoke. Važno je zasade tretirate i orezujete na pravi način, a komisija će na proleće obići zasade - rekao je Petrović.

Podsetimo, javni konkurs za dobijanje podsticajnih sredstava bio je otvoren do 1. oktobra, a za poljoprivredne subvencije iz opštinske kase za 2021. godinu izdvojeno je 7 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.