Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2023, 10:49

Studenti PMF-a pokrenuli akciju „Sredimo dvorište PMF-a“

NIŠ

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu i profesori ove visokoškolske ustanove ne čekaju da se neko pobrine o njihovoj životnoj sredini. Odlučili su da se sami postaraju da njihovo dvorište izgleda lepše a mesto na kome provode dobar deo svojih studija odmarajući između dva predavanja izgleda uređenije i privlačnije dajući tako primer svima kako da se sami pobrinu o svom okruženju. Oni su pokrenuli akciju „Sredimo dvoriše PMF-a“, zasukali su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rukave, uzeli lopate u svoje ruke i krenuli da čišćem. Otišli su i malo dalje pa su ceo prostor oplemenili i novim sadnicama drveće, cveća i žbunja.

       „Nadamo se da će naša akcija poslužiti i drugima da se postaraju da očiste i srede svoja dvorišta jer na taj način mesto na kome provode čine prijatnijim, a istovremeno doprinose i  lepšem izgledu samog dela grada gde se fakultet nalazi“, kažu na PMF-u.

       Da urede dvorište fakulteta u pomoć im je priskočilo i Javno komunalno preduzeće „Medijana“.

       „U akciji koju smo organizovali učestvovalo je oko 100 studenata, profesora i zaposlenih na univerzitetu i svako je imao svoje zaduženje. Posebno se ponosimo time da su se kaciji koja je organizovana uključio veliki broj studenata“, kažu na ovom fakultetu.

       U akciji koja je organizovana očišćeno je dvotište od a kako bi ono što lepše izgledalo zasađeno je oko 100 sadnica koje su dopunjene ukrasnim žbunjem i cvećem. Lepšem izgledu dvorišta doprinela je i novoofarbana ograda.

       „Zasđene su sadnice perena i sezonskog cveća, a sada i ograda izleda lepše što celom prostoru daje sasvim nov izgled u kome se svi prijatnije osećamo“, dodaju učesnici akcije.

       Uređenje dvorišta i bašte u njemu prirodno je za ovaj fakultet koji obrazuje studente i na studijskom programu za biologiju a koji su bili zaduženi zupravo za mini park u dvotiptu fakulteta. Svakako da su im pomogle i kolege sa ostalih studijskij grupa jer je uređenje dvotišta u intersu kako fakulteta tako i lokalne zajednice.

      Tu nije kraj aktivnostima studenata i zaposlenima na ovom fakultetu. Kako sami kažu u planu su nove akcije koje, osim što imaju ekološki predznak, predstavljau i lep način da se studenti sa svih studijskih grupa druže a svojim aktivnostima pokažu da mladi i te kako prepoznaju značaj očuvanja životne sredine koja doprinosi i lepšem izgledu grada. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.