Stari recepti juga Srbije: Starinska pita sa jabukama i orasima

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Nov.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Starinska pita sa jabukama i orasima

Danas pripremamo starinsku pitu od kora sa jabukama i orasima, omiljenu poslasticu u jsenje dane, po receptu sličanom kao za baklavu.

Porebno je:

Kore - tanke 1/2 kg

Jabuke zelene do 1 kg

šećer

cimet, griz (šaka)

orasi 250 gr, limun

Priprema:

Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende.

Prvu koru premazati uljem pa je prekriti drugom.

Na koru naneti jabuke, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << posuti ih grizom, šećerom, mlevenim orasima i cimetom pa prekriti trećom korom. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh.

Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljen materijal.

Iseći pre pečenja, kao baklavu.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 250 °C dok ne porumeni.

Napraviti sirup, ušpinovati 300 g šećera sa 1 dl vode, limun po potrebi, pa preliti preko tople pite, ostaviti da dobro upije pa posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Stari recepti juga Srbije: Slatki tikvanik, prava poslastica za jesen

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2018, 14:36

Danas pripremamo pitu od razvučenih kora, sa tikvom ili bundevom, omiljena poslastica na jugu Srbije...Savet: pitu id bundeve možete napraviti i od gotovih kora, kao pita sa jabukama i sl...Potrebno je: ..1 manja tikva (izrendana ili sitno iseckana)..1 mileram (pavlaka za kuvanje) pakovanje (nije...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.