Stari recepti juga Srbije: Sočni podvarak od kisleog kupusa

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Feb.2022, 14:23

Stari recepti juga Srbije: Sočni podvarak od kisleog kupusa

Stigao je domaći kiseli kupus i danas priprmamo ovaj specijalitet južnjačke kuhinje. Kiseli kupus, sasvim dobrog kvaliteta možete kupiti i u marketima, ili kod poznatog prodavca na pijaci.

Preporuka: Podvarak treba da bude što masniji.

Potrebno je:

1-2 kg kiselog kupusa

suvo meso, slanina, svinjsknj sveže šnicle, rebra po ukusu

2-3 glavice crnog luka

suva parika crvena

2-3 kašike masti i šolja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ulja

4-5 čena belog luka

aleva slatka i ljuta paprika

biber

lovorov list

Priprema:

Sitno iseckati kupus i dodati masnoću i malo vode

Dodati začine i dinstati, pržiti oko pola sata.

Dodati meso i beli luk i lovor (suvo meso predhodno obariti)

Peći pokriveno duplom folijom ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena, potom skinuti foliju i zapeći još sat, na "tihoj vatri" (oko 150 stepeni).

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.