Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Feb.2022, 14:23
Stari recepti juga Srbije: Sočni podvarak od kisleog kupusa
Stigao je domaći kiseli kupus i danas priprmamo ovaj specijalitet južnjačke kuhinje. Kiseli kupus, sasvim dobrog kvaliteta možete kupiti i u marketima, ili kod poznatog prodavca na pijaci.
Preporuka: Podvarak treba da bude što masniji.
Potrebno je:
1-2 kg kiselog kupusa
suvo meso, slanina, svinjsknj sveže šnicle, rebra po ukusu
2-3 glavice crnog luka
suva parika crvena
2-3 kašike masti i šolja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ulja
4-5 čena belog luka
aleva slatka i ljuta paprika
biber
lovorov list
Priprema:
Sitno iseckati kupus i dodati masnoću i malo vode
Dodati začine i dinstati, pržiti oko pola sata.
Dodati meso i beli luk i lovor (suvo meso predhodno obariti)
Peći pokriveno duplom folijom ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena, potom skinuti foliju i zapeći još sat, na "tihoj vatri" (oko 150 stepeni).
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...