Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Avg.2017, 13:32 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Punjene tikvice i paradajz zapečeni u rerni
Danas pripremamo punjene letnje tikvice i paradajz zapečene u rerni, lagan i veom uksan obrok koji možete da prilagodite vašem ukusu.
Porebno je:
4 tikvice okrugle ili duguljaste koj presečete na pola
4 paradajza
crni i beli luk
paprike
šargarepa
bosiljak
so
biver
aleva paprika
brašno
nadev od povrća ( seckani kul, šagraepa, parika, pirinač >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << obareni, ili klasično spremljeno mleveno meso za punjenje tikvica.
Priprema
Tikvice i paradajz izdubiti i puniti sa nadevom po vašem izboru.
Poređati u zemljanu posudu staviti dva prsta vode i peći zatvoreno ili pod folijom 30 minuta.
Zatim izvaditi iz rerene i preliti sa pripremljenim sosom od brašna i belog luka. nema potrebe pržiti brašno, već izmutiti u mleku ili vodi sa seckanim belim lukom.
Napomena: Ko voli laganiji obrok ne mora da preliva jelo sa sosom od brašna, već beli luk dodati u nedev.
Vratiti u rernu još 20 minuta.
Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...