Stari recepti juga Srbije: Punjene tikvice i paradajz zapečeni u rerni

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Avg.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Punjene tikvice i paradajz zapečeni u rerni

Danas pripremamo punjene letnje tikvice i paradajz zapečene u rerni, lagan i veom uksan obrok koji možete da prilagodite vašem ukusu.

Porebno je:

4 tikvice okrugle ili duguljaste koj presečete na pola

4 paradajza

crni i beli luk

paprike

šargarepa

bosiljak

so

biver

aleva paprika

brašno

nadev od povrća ( seckani kul, šagraepa, parika, pirinač >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << obareni, ili klasično spremljeno mleveno meso za punjenje tikvica.

Priprema

Tikvice i paradajz izdubiti i puniti sa nadevom po vašem izboru.

Poređati u zemljanu posudu staviti dva prsta vode i peći zatvoreno ili pod folijom 30 minuta.

Zatim izvaditi iz rerene i preliti sa pripremljenim sosom od brašna i belog luka. nema potrebe pržiti brašno, već izmutiti u mleku ili vodi sa seckanim belim lukom.

Napomena: Ko voli laganiji obrok ne mora da preliva jelo sa sosom od brašna, već beli luk dodati u nedev.

Vratiti u rernu još 20 minuta.

Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.