Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Nov.2019, 16:27

Stari recepti juga Srbije: Posno tavče - pasulj

Stari recepti juga Srbije: Posno tavče - pasulj

Danas pripremamo posno tavče, pasulj prebranac zapečen u rerni, idealno i omiljeno uz dobru sezonsku salatu, subotnje jelo mnogih domova juga Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.
Potrebno je:
500 g pasulja tetovca
3-4 glavice crnog luka
1/2 praziluka
1 puna kašičica slatke aleve paprike i kašičica ljute tucane, kesica crnog mlevenog bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 crveni luk
250-300 ml ulja
Priprema
Pasulj staviti u šerpu i naliti hladnom vodom i staviti da provri pa procediti i baciti prvu vodu, zatim ponoviti postupak samo dodati sitno iseckan luk zatim ponovo procediti pa prosuti i drugu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.