Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Mar.2019, 16:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Pileće belo meso u kajmaku iz rerne
Danas pripremamo brzinski recept "iz rerene", belo meso sa kajmakom.
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
5 krompira
1. 100 g kajmaka ili 2 čaše kisele pavlake
2 jaja
so
biber
Priprema
Krompire iseći na kockice, staviti u vatrostalnu posudu i začiniti, samo so i biber.
Preko krompira staviti začinjeno belo meso (so, biber), poklopiti i staviti u rernu na >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 200 C.
Nakon 30-ak minuta pečenja, kada je meso dobilo boju, a krompir omekšao, izvaditi vatrostalnu posudu iz rerne i sve preliti prethodno umućenom pavlakom i jajima. (začinjenu, so, biber)
Peći još 15ak minuta, bez poklopca zapeći i izvaditi iz redne. Jelo poslužiti toplo.
Savet:
Nekad nije potrebno ništa osim soli i bibera da bi jelo ispalo ukusno.
Prijatno!
Izvor: recepti.com, Goran Crnjanski
Nastavak na JuznaSrbija.info...