Stari recepti juga Srbije: Pileće belo meso u kajmaku iz rerne

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Mar.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Pileće belo meso u kajmaku iz rerne

Danas pripremamo brzinski recept "iz rerene", belo meso sa kajmakom.

Potrebno je:

1 kg belog pilećeg mesa

5 krompira

1. 100 g kajmaka ili 2 čaše kisele pavlake

2 jaja

so

biber

Priprema

Krompire iseći na kockice, staviti u vatrostalnu posudu i začiniti, samo so i biber.

Preko krompira staviti začinjeno belo meso (so, biber), poklopiti i staviti u rernu na >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 200 C.

Nakon 30-ak minuta pečenja, kada je meso dobilo boju, a krompir omekšao, izvaditi vatrostalnu posudu iz rerne i sve preliti prethodno umućenom pavlakom i jajima. (začinjenu, so, biber)

Peći još 15ak minuta, bez poklopca zapeći i izvaditi iz redne. Jelo poslužiti toplo.

Savet:

Nekad nije potrebno ništa osim soli i bibera da bi jelo ispalo ukusno.

Prijatno!

Izvor: recepti.com, Goran Crnjanski

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.