Stari recepti juga Srbije: Pasulj sa slaninom na seoski način

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Okt.2022, 16:02

Stari recepti juga Srbije: Pasulj sa slaninom na seoski način

Danas pripremamo veoma ukusan pasulj sa slaninom, zapečen u rerni, ali ne tavče, već polu-gust i sočan, starinski način pripreme u seoskim sredinama.

Napomena: Ne štedeti na belom luku

Potrebno je:

500 grama tetovca ili neke druge vrste

struk praziluka

2-3 crna luka

lovorov list

dve šargarepe

crni biber, pola kesice

ulje

so

slataka mlevena parika
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
ljuta tucana

beli luk

Priprema

Pasulj predhodno oprati i potopiti u vodu da odstoji, poželjno celu noć, ili par sati.

Potom kuvati, (ne bacati prvu vodu) sa sitno iseckanim lukom i prazilukom i krupnije sečenom šargarepom.

Dodati malo ulja

Nakon pola sata, dodati začine i seckani beli luk, pa kuvati na tihoj vatri još pola sata.

Ponovo doati ulje (pola čaše), posoliti, i šerpu ili lonac, prebaciti u rernu i peći-kuvati još 40-50 minuta na 180 stepeni, pritom voditi računa da tečnost ne ispari, već samo da se zgusne.

Uz ajvar ili ljutenicu, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.