Stari recepti juga Srbije: Paprikaš od svinjskog mesa sa testeninom

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2021, 16:00

Stari recepti juga Srbije: Paprikaš od svinjskog mesa sa testeninom

Za sve one koji se ne pridržavaju Vaskršnjeg posta, danas pripremamo parikaš od sitnog svinjskog mesa kao za "kotlić". Prilog testenina, ili pirinač, može i pire krompir.

Potrebno je:

600-700 gr sitnog svinjskog mesa, da bude masnije.

2-3 praziluka

2 glavice crnog lika

2-3 šargarepe

2-3 sveže paprike ili barene iz tegle

mlevena paprika

biber, so, šećer

lovorov list, paradajz >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sok

neku njutu paričicu

Priprema

Povrće sitno iseckati i propržiti, izdinstai na ulju i malo masti.

Nakon pola sata, dodati meso i nalivati sa tolom vodom.

Količinu vode sami odredite.

Posle jednog sata kuvanja, dodati mlevenu pariku i biber, posloliti i dodati pola litre paradajz soka i kašičicu šećera.

Zaljutiti po želji.

Pustiti da se krčka dok ne dobijete željenu gustinu..

Na kraju možete po želji napraviti klasičnu zaprašku

Kao prilog skuvajte testeninu..

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.