
Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2021, 16:00
Stari recepti juga Srbije: Paprikaš od svinjskog mesa sa testeninom
Za sve one koji se ne pridržavaju Vaskršnjeg posta, danas pripremamo parikaš od sitnog svinjskog mesa kao za "kotlić". Prilog testenina, ili pirinač, može i pire krompir.
Potrebno je:
600-700 gr sitnog svinjskog mesa, da bude masnije.
2-3 praziluka
2 glavice crnog lika
2-3 šargarepe
2-3 sveže paprike ili barene iz tegle
mlevena paprika
biber, so, šećer
lovorov list, paradajz >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sok
neku njutu paričicu
Priprema
Povrće sitno iseckati i propržiti, izdinstai na ulju i malo masti.
Nakon pola sata, dodati meso i nalivati sa tolom vodom.
Količinu vode sami odredite.
Posle jednog sata kuvanja, dodati mlevenu pariku i biber, posloliti i dodati pola litre paradajz soka i kašičicu šećera.
Zaljutiti po želji.
Pustiti da se krčka dok ne dobijete željenu gustinu..
Na kraju možete po želji napraviti klasičnu zaprašku
Kao prilog skuvajte testeninu..
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...