Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Avg.2018, 15:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Domaća pita sa mesom
Danas pripremamo pitu sa mesom, uvek rado viđeno jelo na stolovima mnogih porodica.
Napomena: Pitu možete savijati ili slagati!
Porebno je:
500 g sukanih kora za pitu ili kavalitetnih gotovih
500 g mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
ulje po potrebi
začin
1 kačičica soli
biber
Za preliv:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << jogurta ulja
1 čaša od jogurta brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema
Fil: Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.
Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.
Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).
Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.
Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata).
Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom po želji.
Ako slažete, onda svaku koru premažete filom i tako do kraja, kada zadnjom korom preklopite pleh.
Peći pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...
Stari recepti juga Srbije: Letnji podvarak od svežeg kupusa sa mesom
Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Avg.2018, 13:44
Danas pripremamo poddaragk od slatkog-svežeg kupusa, rado viđeno jelo na trpezama mnogih porodica juga Srbije...Potrebno je:..1-1.5 kg svežeg kupusa..meso po potrebi pileće, juneće ili svinjsko od vrata..1 veća šargarepa..1 sveži paradajz, 2-3 komada..oko 150 ml ulja, bolje maslinovo..5-6 čena...