Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jan.2021, 17:20
Stari recepti: Domaći podvarak od kiselog kupusa sa piletinom
Danas priprmamo podvarak sa piletinom na svinjskoj masti, jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.
Potrebno je:
1-2 kg kiselog kupusa
Jedno pile do 2 kg
2-3 glavice crnog luka
suva parika crvena
2-3 kašike masti i šolja ulja
4-5 čena belog luka
aleva slatka i ljuta paprika
biber
lovorov list
Priprema:
Sitno iseckati kupus >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i dodati masnoću i bujon od kuvanog pileta.
Dodati začine i dinstati, pržiti oko pola sata.
Pile prokuvati, celo ili u parčićima peći sa kupusom.
Peći pokriveno duplom folijom ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena, povremeno dolivati bujon od pileta, potom skinuti foliju i zapeći još sat, na "tihoj vatri" (oko 150 stepeni).
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...