Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jan.2021, 17:20

Stari recepti: Domaći podvarak od kiselog kupusa sa piletinom

Stari recepti: Domaći podvarak od kiselog kupusa sa piletinom

Danas priprmamo podvarak sa piletinom na svinjskoj masti, jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.

Potrebno je:

1-2 kg kiselog kupusa

Jedno pile do 2 kg

2-3 glavice crnog luka

suva parika crvena

2-3 kašike masti i šolja ulja

4-5 čena belog luka

aleva slatka i ljuta paprika

biber

lovorov list

Priprema:

Sitno iseckati kupus >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i dodati masnoću i bujon od kuvanog pileta.

Dodati začine i dinstati, pržiti oko pola sata.

Pile prokuvati, celo ili u parčićima peći sa kupusom.

Peći pokriveno duplom folijom ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena, povremeno dolivati bujon od pileta, potom skinuti foliju i zapeći još sat, na "tihoj vatri" (oko 150 stepeni).

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.