Izvor: JUGpress.com, 03.Avg.2020, 17:57

#ŠtaNamTeško konkurs za finansiranje omladinskih projekata

LESKOVAC

Konkurs #ŠtaNamTeško za finansiranje i podršku projektima mladih je otvoren od 30. jula 2020. godine.

Kroz ovaj konkurs ćemo do decembra 2020. godine podržati 130 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 20.000 do 42.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 5.460.000 dinara!

Za učešće u programu mogu se prijaviti:

neformalne grupe od minimalno 5 mladih osoba (15 do 30 godina)udruženja mladih, čiji Upravni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odbor ima minimum 2/3 mladih od 15 do 30 godina.

Želimo da podržimo SVE mlade, koji žele da urade nešto korisno u svom mestu, za ljude iz svoje zajednice ili životnu sredinu, da prijave svoje ideje na konkurs. Sve ideje su dobrodošle (posebno cenimo inovativnost), ukoliko su za dobrobit vaše zajednice ili ugroženih pojedinaca/grupa iz zajednice i neprofitnog karaktera (tj. ne služe za stvaranje novca u privatne svrhe).

Naša podrška nije samo finansijska, već želimo da vam pomognemo od samog početka i formiranja ideje do kraja njene realizacije. Tu su naši mentori koji će vam pomoći da razvijete ideju i tekst vaše prijave i koji će vas pratiti i podržavati tokom realizacije aktivnosti i izveštavanja.

Principi kojima se vodimo u podršci #ŠtaNamTeško omladinskih volonterskih akcija su:

Podrška ličnom i društvenom osnaživanju mladihPoštovanje ljudskih i manjinskih prava, ravnopravnost i zabrana diskriminacijeJednake šanse za sveZnačaj mladih i njihove društvene ulogeAktivno učešće mladih u razvoju celog društva i svojih zajednicaSaradnja aktera iz svih sektora za podršku volontiranja mladihDruštvena odgovornost i solidarnost

Konkurs je otvoren do 1. novembra odnosno do utroška sredstava, tako da grupama mladih preporučujemo da svoje ideje prijave što pre. Sve aktivnosti se moraju završiti zaključno sa 1. decembrom tekuće godine.

Presek prvog kruga prijava biće 16. avgust, i već tada će prve projektne ideje mladih dobiti podršku.

Više informacija i linkovi za projekne formulare mogu se pronaći na sajtu udruženja Tim 42.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, EMPOWER iz Požege, a u okviru nacionalnog programa volontiranja mladih „Mladi su zakon“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U toku konkurs za finansiranje omladinskih projekata

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 10:28

Neformalne grupe i udruženja mladih od 15 do 30 godina koji imaju ideju kako mogu urediti svoj kraj ili doprineti zajednici, za finansijsku pomoć mogu se prijaviti na konkurs koji organizuje Udruženje Tim 42 iz Leskovca. Po projektu će biti dodeljeno od 20.000 do 42.000 dinara, a prijave su do 16....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.