Šta je BDP, šta inflacija, saznajte na promociji knjige Makroekonomija i makroekonomski menadžment

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je BDP, šta inflacija, saznajte na promociji knjige "Makroekonomija i makroekonomski menadžment"

Šta je BDP, kad nastupa kriza, kako se povećava životni standard i zaposlenost, šta je inflacija, zašto je novac to što jeste i šta zapravo znači tržište, samo se neke od tema koje će večeras sa početkom u 18.30 u NKC-u biti predstavljene na promociji knjige dr Igora Novakovića i dr Slobodana Cvetanovića, "Makroekonomija i makroekonomski menadžment".

"Ali nemojte da se plašite, sve je mnogo jednostavnije nego što možda mislite, a nećemo koristiti ni komplikovane >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i nejasne reči i definicije.

Baš kao i domaćinstvo i jedno društvo mora da donosi brojne odluke. To su recimo pitanja koje poslove će obavljati, ko će ih obavljati, šta će se proizvoditi i kako. Naravno važno je pitanje i kako će se ono što se zaradilo raspodelili, odnosno ko će voziti BMV a ko DAČIU. Ekonomisti kažu da su ljudski prohtevi neograničeni dok su resursi ograničeni. Dakle, tu dolazi do problema.

Ekonomija upravo proučava kako se to upravlja retkim resursima kako bi se što više ljudi moglo da zadovolji svoje potrebe", pojašnjava dr Igor Novaković.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.