Srebro, ekstazi i bižuterija

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Okt.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebro, ekstazi i bižuterija

Carinici su 2. oktobra 2016. godine na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina otkrili nekoliko pokušaja krijumčarenja, među kojima izdvajamo zaplenu 94 tablete ektazija i slučaj u kojem je pronađeno gotovo kilogram srebra i preko 7,5 kilograma bižuterije.

Tablete ekstazija pokušao je da u novčaniku i džepovima pantalona sakrije holandski državljanin turskog porekla. On je carincima prilikom susreta rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, ali je bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na to, njegov automobil „BMW“ holandskih registarskih oznaka ipak detaljno pregledan i u njemu tom prilikom nije pronađeno ništa. Međutim, ličnim pretresom je kod putnika pronađena pomenuta količina ekstazija i on je zajedno sa otkrivenim narkotikom predat u dalju nadležnost policiji.

U drugom slučaju je prilikom detaljne kontrole automobila „Mercedes E-200 CDI“ belgijskih  registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica belgijskih državljana, takođe turskog porekla, pronađeno gotovo kilogram srebra i preko 7,5 kilograma bižuterije. I u ovom slučaju putnici su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, carinik je u koferu ispod garderobe pronašao kese sa sakrivenim nakitom od bižuterije, dok je u ćilimu, koji se urolan, takođe nalazio u prtljažniku automobila, pronađeno 38 srebrnih kašika i viljušaka.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.