Izvor: JUGpress.com, 14.Feb.2024, 23:18

Srbija protiv nasilja: Rezolucija Evropskog parlamenta nije protiv građana Srbije već protiv “lopovskog i mafijaškog režima”

NIŠ

Rezolucija Evropskog parlamenta nije protiv građana Srbije već protiv “lopovskog i mafijaškog režima”, poručili su danas u Nišu predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” .

Srđan Milivojević, Nebojša Zelenović, Jelena Milošević i Đorđe Stanković razgovarali su danas sa Nišlijama o Rezoluciji o izborima u Srbiji, koju je usvojio Evropski parlament .

Milivojević je rekao da građani u Srbiji ne znaju da su izbori pokradeni ali da to >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << znaju građani u drugim državama, poput Švajcarske, Japana, Brazila, Argentnine, Novog Zelanda…

On je rekao i da svi građani plaćaju pretplatu Radio televiziji Srbije, ali da ona ne govori o izbornoj krađi i da to ne govore ni druge televizije sa nacionalnom frekvencijom.

“Građani koji nemaju na svojim kanalima N1, Novu i Al džaziru ne znaju da su izbori u Srbiji pokradeni“, rekoa je on i dodao da su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ danas u Nišu da bi građanima podelili tekst Rezolucije i objasnili šta najvažnije u njoj piše.

On je rekao da je u toj Rezoluciji navedeno mnogo tačaka u kojima se opisuje šta se sve dešavalo na izboriuma 17. decembra.

“Državni zvaničnici nisu ništa naučili iz majskih tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu, kada su isto ovako generisali mržnju u političkom i javnom prostoru. Oni sada predstavljaju sebe kao žrtve neke hajke, a nisu izašli i rekli: – Mi smo uhvaćeni u krađi, treba da se pogledamo u oči i da poništimo ove nelegalne izbore“, rekao je Milivojević.

Narodni poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović smatra da građanima Niša, kao i drugima u Srbije koji nemaju priliku da to čuju na javnom servisu i drugim televizijama sa treba u razgovoru da se objasni da Rezolucija Evropskog parlamenta zahteva međunarodnu istragu zbog krađe koja se dešavala na izborima u Srbiji.

„Bili smo u Šapcu, danas u Nišu, ići ćemo i u ostale gradove. Pokušaćemo da dođemo do svih građana koji žive u mraku, kako bi pokušali da im objasnimo da je ova vlast zloupotrebila izbornu volju, prekrojila birački spisak, menjala prebivališta ljudi, aktivirala mrtve i gasila žive, samo da bi ostvarila pobedu na izborima“, rekao je Zelenović i dodao da država koja želi u Evropsku uniju mora da poštuje njene standarde.

On je podvukao da se nigde gde su evropski parlamentarci učestvovali kao posmatrači nije desio ono što se desilo u Srbiji i način na koji je prekrajana izborna volja.

Zelenović je rekao i da je posmatrače pozvala ova vlast i da su oni utvrdili nepravilnosti.

„U Rezoluciji jasno piše da izbori nisu bili regularni. Jasno piše da zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj unije ne može da ima ovakvo stanje medija. U Rezoluciji se traži odgovornost onih koji su pokrali izbore, ukoliko se to dokaže međunarodnom istragom jer institucije u Srbiji ne postoje“, rekla je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević

Očekuje da će, kako jer rekle, ” osvestiti” ovu „nakaradnu“ vlast da ne mogu da kradu izbore .

Smatra da će poništiti izbore u Beogradu ali i da Nišlije očekuju lokalni izbori.

“Mi se već uveliko bavimo fantomskim biračima kojih ima čak i u trafikama“, rekla je Milošević.

Rezultati Rezolucije Evropskog parlamenta videće se vrlo brzo, već za mesec dana, smatra poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković.

On je rekao i da se već vidi panika u redovima Srpske napredne stranke.

Smatra da “oni pokušavaju da rebrendiraju sebe svesni da im je rejting u Nišu mnogo lošiji nego što to predstavljaju”.

“Tražićemo svakako da Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na lokalnim izborima, već da to bude ime kandidata koga imaju“, rekao je Stanković. (kraj) DN/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.