Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2022, 17:39

Sofiji Rodić, zlatna brza klizačica sa preko 100 međunarodih madalja

NIŠ

Prvo evropsko takmičenje u novoj sezoni po nazivom „Stez kup 2022“ koje održano u Spiska Nova Ves u Slovačkoj, okupilo je klizače iz 6 zemalja i to iz Srbije , Slovačke, Češke, Madjarske, Poljske i Austrije.  Mlada brza klizačica iz Niša Sofija Rodić bila je jedini predstavnik Srbije na ovom takmičenju sa kojeg se vraća za zlatnom medaljom  u ukupnoj konkurenciji i tako potvrdila da se pred njom nalazi sjajna sportska karijera. Početi sezonu u brzom klizanju je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od posebnog značaja za nju kada se radi o samopouzdanju, a svi u njenoj ekipi se nadaju da će i u nastavku sezone pokazati da se nalazi u samom vrhu evropskih brzih klizačica u svojoj kategoriji.

                    „ U Sofijinoj kategoriji bilo je najvise takmičara, ukupno 17. Sofija je na ovom takmičenju osvojila zlato u ukupnoj konkurenciji i samim tim dobro počela sezonu“, potvrđuje i sofijin otac Petra Rodić koji je njen stalni pratilac na takmičenjima.

                   „Svaka od trka je bila uzbudljiva i napeta a bilo je tu i novih rekorda. Ono što možemo reći je da je Sofija , zahvaljući treninzima u Budimpešti i Zagrebu a i kampa u Celju, uspela da parira najboljim devojcicama u Evropi i po ko zna koji put pokazala da ima veliko srce  , borbeni duh i daje vise nego talenat u ovom olimpijskom sportu“, dodao je Petra Rodić.

                   Ako mogućnosti dozvole , plan u ovoj sezoni je što više trka. Najznačajnije su  kvalifikacije za završnicu Evropskog kupa a cilj je  odlazak na Evropski kup.

                  „Pred Sofijom su još tri kola a najbolje klizačice sa tih trka, njih osam, odlaze u finale.  Sofija se prošle godine plasirala za završnicu ali zbog covida 19 nije se odrzalo takmičenje“, kaže otac Sofije Rodić.

                 Ova mlada Nišlijka, potpuno je opravdano reći, dovela je brzo klizanje u Niš jer pre nje godtovo da se u gradu nije ni pominjao ovaj sport. Poela je vozeći rolere, a onda je krenula sa takmičenjima u brzom klizanju. Kaže da je do medalja u ovom sportu vodi pre svega i gortovo isključivo ljubav prema njemu, ali da joj je jako važna i podrška koju dobija od svih.

               „Punu podršku dobijam od direktorke i nastavnika Osnovne škole „Rako Vukićević“ čiji sam učenik. Brzo klizanje je sport koji zahteva puno rada i dugotrajna treniranja na koja odlazim i van zemlje pa tako dosta odsustvujem iz škole, a posebno kada krenu takmičenja. Uz pomoć i podršku nastavnika i svih u školi uspem to da nadoknadim i na kraju smo svi zadoboljni“, kaže Sofija.

                  Sofijin otac Petar Rodić je posebno zahvalan i  vecniku za sport Grada Niša koji je Sofiji obezbedio deo opreme i ima razumevanje za Sofijin trud i rad.

                  „Sofiji to mnogo znači jer je neko prepoznao njen talenat i sve ono što je u predhodnom periodu Sofija donela u svoj grad a nije malo, preko 100 medjunarodnih medalja i pehara“, zaključuje Petar Rodić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.