Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2021, 12:26

Smanjuje se lista čekanja za operacije zahvaljujući lekarima Klinike za kardiohirurgiju

 NIŠ

                          Lekari Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš ne štede sebe i odlučili su da i u subotu rade redovan elektivni program sa ciljem smanjivanja liste čekanja za kardiohirurske operacije. Radili su vanredno, bez dodatnih radnih sati ili bilo kakve finansijske ili neke druge stimulacije. Od početka godine na  klinici je hospitalizovano je 408 bolesnika dok je njih 205 operisano. Umrla su 4 operisana kardiohirurška pacijenta što čini >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << postoperativnu stopu smrtnosti od 1.95 odsto.

                         U jednom trenutku, u aprilu i maju ove godine, lista čekanja za kardiohirurške operacije skočila je na oko 180 bolesnika što je lista cekanja od oko 6 do 8 meseci.

                       “Vanrednim naporom celokupnog osoblja, povećanjem broja operacija, uspeli smo da listu čekanja smanjimo na 116 bolesnika koliko ona iznosi danas, 89 bolesnika čeka na operaciju baj-pasa a 27 na zamenu valvule. Ovo je lista čekanja od svega 3 do 4 meseca, što je komparativno sa najrazvijenijim zemljama sveta, pri čemu se hitni pacijenti operisu odmah bez čekanja”, kazao je direktor Klinike dr Dragan Milić.

                    Ekipu koja je radila u subotu predvodio je dr Aleksandar Kamenov koja je filigranski precizno uradila krajnje slozenu revaskularizacionu proceduru miokarda. U operaciji su ucestvovali i hirurzi dr Nenad Paunovic, dr Aleksandar Veljkovic, dr Djordje Milenkovic. Anesteziolozi su bili dr Nenad Jovanovic i dr Ivana Jovanovic. Perfuzeri  Radovan Dramićanin, Bojan Marković i Miloš Vidojković. Anestetičar Aleksandar Paunović. Instrumentari- Elmedin Kuclar, Adriana Jocić i Jelena Marinković i bolničarka Violeta Vacić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.