Slađanu Stojanoviću – Frenkiju najveće gradsko priznanje

Izvor: juGmedia, 25.Jan.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slađanu Stojanoviću – Frenkiju najveće gradsko priznanje

VRANJE – Specijalno javno priznanje u vidu diplome sa novčanim iznosom od 100.000 dinara pripalo je Slađanu Stojanoviću, snimatelju udDopisništvu RTS-a u Vranju, za izuzetne rezultate u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva od značaja za afirmaciju grada.

Na predlog Komisije za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje, Skupština grada donela je i odluku o dodeli ,,Javnog priznanja 31.januar“ u vidu diplome sa novčanim iznosom od 50.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dinara i ono se ove godine dodeljuje Ljubomiru Saramandiću, kustosu Srpske kuće na Krfu,za izuzetne rezultate u negovanju i očuvanju slavnih tradicija srpskog naroda i srpske vojske posebno u Prvom svetskom ratu i saradnju sa Gradom Vranjem na tom planu, zatim Draganu Nedeljkoviću, zameniku ministra kulture u Vladi Republike Makedonije, za dugogodišnju saradnju sa Vranjem i izuzetne rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju kulturnih delatnosti, u oblasti zaštite kulturnih dobara i očuvanju kulturno istorijskog nasleđa Srba u Makedoniji i posthumno Nebojši Petroviću Levaku, rok muzičaru, pesniku i ton majstoru za izuzetne rezultate na planu razvoja i unapređenja kulture.

Javno priznanje ,,31.januar“ u vidu diplome odlukom Skupštine grada pripalo je i Kompaniji ,,Geoks“, Gradsko kulturno-umetničkom društvu ,,Sevdah“ i Kompaniji ,,Knez Petrol“. Na predlog gradonačelnika, Komisija za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje  donela je Odluku o dodeli javnog priznanja ,,Povelja zahvalnosti“. Laureati su Staniša Pešić iz Vranja, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, Radomir Stanojković za postignute uzuzetne rezultate u kulturnom stvaralaštvu,Preduzeće za puteve ,,Trace“ d.o.o Vranje, Istorijski arhiv ,,31.januar i Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Pčinjskog okruga ,,Goce Delčev“. Ovogodišnjim dobitnicima najviša gradska priznanja biće uručena u nedelju 31.januara na svečanoj akademiji od 18 sati u Domu vojske.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Frenkiju priznanje za Dan grada

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jan.2016

Slađan Stojanović Frenki, snimatelj dopisništva RTS-a u Vranju, dobio je specijalno priznanje „ 31. januar“ u vidu diplome i 100.000 dinara povodom obeležavanja Dana grada, odlučila je Komisija za mandatno-imunitetska pitanja. Javno priznanje u vidu diplome i 50.000 dinara pripalo je Ljubomiru...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.