Izvor: JUGpress.com, 24.Sep.2022, 19:44

Selo Katun bilo u znaku manifestacije „Miholjski susreti sela“  

VRANJE

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu danas su održani širom Srbije i cilj je razvoj ruralnih sredina.

Na području grada Vranja domaćin je bilo selo Katun. Manifestacija je priređena, u subotu, u dvorištu seoske crkve. Susreti su okupili veliki broj posetilaca.

Podsticaji i realizacija aktivnosti i projekata koji doprinose unapređenju s >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ela u svim segmentima neophodni su za ostanak ljudi u seoskim sredinama, pre svega mladih, rekao je na otvaranju manifestacije gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„Zbog toga je potrebno kreiranje ambijenta sa svim potrebnim uslovima i sadržajima koji omogućavaju kvalitetan život ljudi. Očuvanjem sela čuvamo tradiciju i kulturni identitet i zbog toga je afirmacija ruralnih područja prioritetet. Lokalna samouprava i u narednom periodu nastaviće sa podsticajnim merama i ulaganjima u seoske sredine, jer bez toga nije moguć sveobuhvatni razvoj društva i države. Briga o selu mora biti jedan od prioriteta državnog i lokalnog rukovodstva“, istakao je gradonačelnik.

Održan je kulturno umetnički program ,,Nazdravlje nam zdravica” i ,,Tradicijom čuvam kućni prag“, učenika seoskih osnovnih škola sa teritorije grada Vranja.

Posetiocima su kulturnu baštinu predstavili učenici iz Kosovskog Pomoravlja.

Organizovane su i Igre bez granica za decu i odrasle, kao i Kviz znanja i nastup folklorista.

Izložba rukotvorina, radionica grnčarstva, zatim prezentacija tradicionalnih jela, domaće rakije i vina, kao i poljoprivrednih proizvoda, bili su deo programa manifestacije „Miholjski susreti sela“,

Pokrovitelj ovog događaja su Ministarstvo za brigu o selu i Grad Vranje, a organizator Kulturno-obrazovni centar.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Otvoreni Miholjski susreti sela

Izvor: OkRadio.rs, 25.Sep.2022, 00:59

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je drugu po redu manifestaciju ,,Miholjski susreti sela“, u selu Katun. om prilikom, on je podsetio da se u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu ovaj događaj održava širom Srbije i da ima za cilj razvoj ruralnih sredina.    - Podsticaji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.