Saradnja Trgovinsko-ugostiteljske škole i hotela “Golubački grad”

Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Trgovinsko-ugostiteljske škole i hotela “Golubački grad”

LESKOVAC

Povodom inicijative Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja u pravcu razvoja dualnog obrazovanja, Trgovinsko-ugostiteljska škola je sklopila ugovora o saradnji sa hotelom „Golubački grad“ iz Golubaca. U njemu će učenici škole koji se obučavaju za kuvare, konobare i turističke tehničare obavljati profesionalnu praksu toku leta. Tim povodom direktor škole Gradimir Ilić je rekao da je ovo primer uspešne poslovne saradnje između uspešnog hotela i privrednike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << s jedne i jedne ugledne škole s druge strane.

„Nadam se da ćemo u toku leta sa ovim kadrovima i onim što pokažemo biti na nivou zadatka koji se od nas očekuje, opravdati poverenje i doprineti da ovaj hotel dobro radi, kako bi nastavili saradnju i u narednom periodu. Praktična nastava će početi već sledeće nedelje, kada će prva grupa sa svojim nastavnikom krenuti put Golupca. Inače, škola će uskoro potpisati sličan ugovor i sa jednim hotelom na Vlasinskom jezeru.“

Rosica Miladinović, direktorka hotela „Golubački grad“, rekla je da joj je čast što može da sarađuje sa jednom od najpoznatijih ugostiteljskih škola u Srbiji.

„Čitavo tržište turizma i ugostiteljstva vapi za mladim i obrazovanim kadrom, a mi smo sigurni i na pravom smo putu da taj kadar nađemo u ovoj školi. Deca će biti na radu na jednoj atraktivnoj destinaciji, a Dunavska strategija promoviše Dunav kao reku saradnje Evrope zapada i istoka, a ujedino mi kao hedonisti Srbi među svim Evropljanima znamo da sve ono što turisti zamisle, naše vešte ruke ugostiteljstva naprave i ponude na ugostiteljskom delu stolova. Uz iskustvo starijih kuvara i konobara koji su u hotelu i mladih snaga i ideja očekujemo još uspešnije rezultate i bolju turističku ponudu. U poslednje vreme beležimo i porast stranih turista, tako da će mladi kadar imati prilike da se suoči i sa tim izazovom i upotrebi i usavrši svoje poznavanje stranih jezika.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.