Sahranjeni posmrtni ostaci Srbina koga su Šiptari kidnapovali 1998. godine

Izvor: KMnovine.com, 21.Maj.2016, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni posmrtni ostaci Srbina koga su Šiptari kidnapovali 1998. godine

Posmrtni ostaci Gorana Živića koji je nestao 1998. godine sahranjeni su danas u Lipljanu. Njegovo telo se, pored još 308 tela kidnapovanih i nestalih, čiji se identitet još uvek ne zna, nalazilo u mrtvačnici u Prištini.


   

   



Nakon skoro 18. godina neizvesnosti, identifikovani posmrtni ostaci Gorana Živića, rođenog 1969. godine u Lipljanu, koji su se nekoliko godina nalazili >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u mrtvačnici u Prištini, predati su porodici. On je sahranjen na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

„Tražili smo ga godinama, ali nikakvih rezultata nije bilo. Sad znam gde je, to mi mnogo znači, makar znam gde sveću da mu upalim“
rekla je Divna Dekić, sestra Gorana Živića.

Goran Živić je nestao 23. jula 1998. godine u selu Staro Rujce, gde je išao u posetu rodbini, i od tada mu se gubi svaki trag.

„U šorcu i u majici, usred leta otišao je da poseti rodbinu u Rujcu. Nakon posete, žurio je da stigne kući u Lipljan i nikada nije stigao. Ustvari, stigao je danas - u kovčegu. Saznali smo i da je pronađen u nekoj masovnoj grobnici u Orahovcu” rekao je Momir Dekić, zet Gorana Živića.


   

   

Silvana Marinković, predsednica Udruženja kidnapovanih i nestalih iz Gračanice apelovala je na sve institucije da ubrzaju proces rešavanja sudbine kidnapovanih i nestalih na Kosovu, s obzirom da se u mrtvačnici u Prištini nalazi jov 308 tela, čiji se identitet još uvek ne zna.

“Jer su ta tela uglovnom pronalažena kada je na Kosova došao Kfor. Oni su ta tela samo stavljali na jedno mesto. I eto posle toliko godina konačno je došlo vreme da se ta tela identifikuju i predaju porodicama.” rekla je Silvana Marinković, iz Udruženja kidnapovanih i nestalih Gračanica. 




Izvor: Ikos    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.