Sahranjen shi-arhimandrit Dionisije duhovnik manastira Svetog Stefana u Lipovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Jun.2023, 21:32

Sahranjen shi-arhimandrit Dionisije duhovnik manastira Svetog Stefana u Lipovcu

U utorak, 6. juna 2023. godine, u manastiru Svetog Stefana u Lipovcu služena je Sveta Arhijerejska Liturgija, a u nastavku i opelo novoprestavljenom služitelju Božijem, shi-arhimandritu Dionisiju (Panteliću), višedecenijskom duhovniku ove svete obitelji.

Sveštenim evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački g. David, uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija. Pored Preosvećene gospode Arhijereja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na Svetoj Liturgiji sasluživali su i protojerej-stavrofor Dragi Veškovac, sekretar Preosvećenog Episkopa Davida, jeromonah Simeon (Gavrilović), nastojatelj manastira Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Kuršumliji, đakon Nenad Matić i protođakon Stevan Krička.

Za pevnicom je pojalo sveštenstvo i monaštvo Eparhije niške, a hram i hramovna porta bili su ispunjeni stotinama vernih, koji su došli da se oproste sa čuvenim i voljenim duhovnikom.

Nakon završetka Svete Arhijerejske Liturgije, u manastirskoj porti odsluženo je i opelo novoupokojenom ocu Dionisiju. Načalstvovao je Preosvećeni Vladika Arsenije, uz sasluženje Preosvećenog Vladike Davida, kao i Njegovog Preosveštenstva Episkopa pološko-kumanovskog g. Joakima. Takođe, sasluživalo je mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo iz više Eparhija naše Pomesne Crkve.

Po završetku svešteničkog opela, telo oca Dionisija položeno je u pripremljeni grob na manastirskom groblju, na blagom uzvišenju iznad manastirskog hrama, gde će čekati Vaskrsenje mrtvih i život budućega veka.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.