Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2022, 21:27

SSP: Da li je načelnik Nišavskog okruga u Crnoj Gori na partijskom zadatku

NIŠ

Pre tačno nedelju dana objavili smo snimak razgovora načelnika Nišavskog okruga Petra Babovića sa članom školskog odbora OŠ “Dušan Radović” gde je u toku konkurs za izbor direktora. Na snimku se jasno čuje načelnik Okruga kako, pozivajući se na funkciju i ingerencije koje nema, vrši pritisak na člana školskog odbora. Pitali smo odakle ingerencije načelniku Okruga da se bavi prosvetom, pozvali smo Tužilaštvo, ali do danas odgovor nismo dobili, saopštio je Gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odbor Stranke slobode i pravde Niš.

“Zato pitamo ponovo:

Da li je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović na partijskom zadatku u Crnoj Gori, gde sa ostalim niškim naprednjacima “pomaže” partnerima u kampanji za lokalne izbore u Budvi koji bi trebalo da se održe 23.10.2022. godine?

Da li su sa njim i većnik Miroslav Đokić, radnik JKP “Vodovoda” Dušan Mihajlović, radnica JKP “Tržnica” Olivera Đorđević, radnica JKP “Parking servis” Jelena Denić?

Šta je Baboviću važnije – građani od kojih prima platu ili partija od koje dobija ingerencije?

Podsećamo na aferu koja se desila 2021. godine kada je osam niških naprednjaka proterano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji. Podsećamo i da se neka imena tada proteranih naprednjaka sada ponovo javljaju. Takođe smo uputili zahteve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP “Vodovod”, JKP “Parking servis” i JKP “Tržnica” s pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19.9. do 23.9.2022. godine i po kom osnovu.

Očekujemo odgovore od nadležnih, a pre svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije jer zakon nije i dokle sežu njegove ingerencije, a ne da se meša u unutrašnje stvari druge države. Očekujemo i reakciju tužilaštva, ministra prosvete Branka Ružića i ministarke za lokalnu samoupravu Marije Obradović. Petar Babović je od niške prosvete napravio kriminalnu delatnost, mora pod hitno da se razreši funkcije i da bude predmet istrage”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Škole kao partijski plen, snimak iz Niša uzburkao Srbiju, ali ne i nadležne - svi i dalje ćute

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2022, 12:59

Da je neko ko ima ingerencije od strane partije, u jeku izbora direktora u OŠ “Dušan Radović”, rekao je aktuelni načelnik Nišavskog okruga Petar Babović u telefonskom razgovoru sa jednim članom školskog odbora, nakon čega je umesto imenovanja odabranog direktora, reagovala Republička prosvetna...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.