Ruše krov zgrade Narodnog muzeja na Medijani

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Sep.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruše krov zgrade Narodnog muzeja na Medijani

Zbog izgradnje zaštitne konstrukcije nad Vilom sa peristilom na arheološkom lokalitetu Medijana neizvesna je sudbina zgrade Narodnog muzeja na ovom lokalitetu

Fotografije na kojima se vidi kako je porušen krov zgrade postavio je jutros istoričar Nebojša Ozimić koji je napisao

„Poštovani prijatelji, u toku je rušenje krova zgrade Narodnog muzeja na Medijani!!!!!!! Zbog greške projektanata nek je smatrao da bez pitanja i odobrenja Muzeja može da ruši >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ono što je njegovo od 1936 godine! Očekujem da se stručna i politička javnost oglase i zaštite nas od eksperimenata Zavoda za zaštitu spomenika“

Cela kontrukcija teška je 450 tona, a raspon iznosi 72,5 metara dok će na taj način biti pokriveno više od 9.000 kvadratnih metara.Nosilac projekta je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, radove na podizanju zaštitne konstrukcije izvodi konzorcijum koga predstavlja preduzeće „Piramida“iz Sremske Mitrovice.

Ukupna vrednost radova na podizanju i montiranju zaštitne konstrukcije koja će nositi zaštitno platno iznosi 147 miliona dinara.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.