Rukometaši Dubočice pobedom nad Vojvodinom sezonu u ARKUS ligi završili na 5. mestu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2023, 10:16

Rukometaši Dubočice pobedom nad Vojvodinom sezonu u ARKUS ligi završili na 5. mestu

U zaostaloj utakmici 24. kola ARKUS lige rukometaši Dubočice savladali su u leskovačkoj Hali sportova rezervni sastav Vojvodine rezultatom 33:25 (15:10). Izabranici Đorđa Teodorovića su tom pobedom sezonu u najjačem rangu zauzeli 5. mesto i tako ostvarili istorijski uspeh.

Pre poslednje utakmice u regularnom delu sezone Leskovčanima je i jedan bod bio neophodan da dođu do mesta koje bi im eventualno već sledeće sezone donelo plasman za evropska takmičenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Taj posao bio im je dodatno olakšan pošto je višestruki šampion Srbije i ovogodišnji finalista EHF Evropkupa nastupio u rezervnom sastavu.

”Vukovi” su otpor mladih momaka iz Novog Sada slomili na kraju prvog i startu drugog poluvremena, poveli sa 20:12, a do dovicifrene prednosti stigli su u 50. minutu (28:18). U završnih 10 minuta igre i Đorđe Teodorović je rešio da pruži šansu momcima sa manjom minutažom, što su gosti na kraju iskoristili da dođu do poraza od 33:25.

Opet je na golu Dubočice briljirao iskusni Kocić, koji je za 40 minuta zabeležio 12 uspešnih intervencija, pa mu je još jednom pripalo priznanje za igrača utakmice. Po 6 puta u listu strelaca upisala su se i krila Radulović i Anđelković.

Leskovčani su tako sezonu završili sa učinkom od 16 pobeda i 10 poraza, ali treba naglasiti da su u drugom delu sezone, od kada je Đorđe Teodorović postao trener, ostvarili učinak od čak 12 trijumfa i samo 3 neuspeha.

I pored ovog poraza Vojvodina je plej-of i duele sa Dinamom dočekala sa 1. mesta, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Metaloplastika.

Iz lige su, osim Topličanina, ispali još Kikinda, Šamot i Rudar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.