Roman KASTIGULjA Jasenke Lalović

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Nov.2021, 18:26

Roman KASTIGULjA Jasenke Lalović

U četvrtak, 25. novembar 2021, u 18 sati u maloj sali NKC-a biće predstavljen roman Roman KASTIGULjA Jasenke Lalović.

Govore:

Prof. dr Ivan Cvetanović,

Slavka Vojinović, pesnikinja,

Jasenka Lalović, autorka.

Moderatorka programa: Milena Mišić Filipović.

Jasenka Lalović (1965) je Paštrovka rođena u Baru. Osnovnu školu završila je u Petrovcu na Moru, a gimnaziju u Baru. Studirala je sociologiju na Filozofskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << fakultetu u Beogradu. Radila je na Radio-televiziji Srbije. Objavila je do sada tri romana u okviru trilogije Brda od pelina: S one bande moje gore, S ove bande moje gore i Kastigulja. Živi u Beogradu.

O romanu Kastigulja autorka je zabeležila: "Tema mojih romana je žena. Ona skoro zaboravljena, nespomenuta, skrajnuta u svakom pogledu, pa i u umetnosti. Osećaj nepravde kojom su iznele sve to breme, ostaje za mene nepresušna inspiracija da se uvek iznova taknem njihovih sudbina. Da li je to dovoljno? Naravno da nije. Ne postoji dovoljno snažna reč koja može da poravna tasove pravde i nadoknadi sve ono što su prihvatale na svoja nejaka pleća, tako što su smicale breme sa mnogih koji su imali pravo da odustanu, napreduju, odu, da promene život..."

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Promocija romana "Kastigulja" u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2021

Književno veče na kome će biti predstavljen roman Kastigulja autorke Jasenke Lalović biće održano u Maloj sali Niškog kulturnog centra u četvrtak, 25. novembra od 18 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.