Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2021, 09:27

Ročište po novoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića

PRIŠTINA

Ročište po novoj, trećoj optužnici, protiv šestoro Srba optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine za danas je zakazano pred Osnovnim sudom u Prištini.

Predhodna dva ročišta su odlagana iz iz raznih razloga na na ovom današnjem optuženi bi trebali da s ekonačno izjasne o krivici.

Za učešće u ovom ubistvu optuženo je šest Srba : Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Prema optužnici oni se terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine s ledja ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Suđenje za ubistvo Ivanovića, treći pokušaj za pripremno ročište

Izvor: RTS, 05.Feb.2021

Novo pripremno ročište po trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića trebalo bi da bude održano danas u Prištini. Većina osumnjičenih optužena je za teško ubistvo, zloupotrebu položaja i otkrivanje službene tajne. . Biće ovo treći pokušaj održavanja pripremnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.