Rekonstruisane zgrade u romskom naselju u Lebanu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisane zgrade u romskom naselju u Lebanu

Više od 200 stanovnika romskog naselja “Jablanica” u Lebanu živeće u boljim uslovima jer je 8 zgrada u kojima stanuju rekonsturisano. Objekti su ozakonjeni, priključeni su na vodovod i kanalizaciju, a osim renoviranja zgrada, u ovom delu Lebana izgrađeno je i igralište.

Nakon više od 40 godina od izgradnje, domovi 38 porodica su renovirani, a prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Lakićevića, osim u Lebanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sličan projekat sprovodi se u još 12 opština u Srbiji. Vrednost radova 150.000 evra, foto: Lj. S.

Ovim projektima izrađuje se tehnička dokumentacija za stvaranje preduslova za trajna stambena rešenja za pripadnike romske populacije, ali se i rekonstruišu stambene jedinice kako bi se stvorili bolji uslovi za život - kaže Lakićević.

Vrednost radova je 150.000 evra, piše na sajtu ministarstva, a sredstva su obezbedili Delegacija Evropske unije u Srbiji, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Opština Lebane.

U pitanju je projekat “Sprovođenje trajnih rešenja za stanovanje i poboljšanje fizičke infrastrukture u romskim naseljima” koji se realizuje u 13 opština i gradova u Srbiji, a ukupna vrednost je 9,2 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.