Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Okt.2022, 19:11
Recepti na južnjački način: Testenina sa mlevenim mesom, ljutim sosom i kajmakom
Večeras pripremamo testeninu (špagete ili neku drugu testeninu) sa mlevenim mesom, sa sosom sličnim "bolonjeze", ali začinjen na južnjački način, ljutu i ukusnu.
Potrebno je:
500 grama mlevenog mešanog mesa
jedan veći prazikuk
jedna glavica crvenog luka
paradajz sos - pola litre i dva sveža paradajza
beli luk
suve ljute paričice
bosiljak, peršun
so
ulje, maslinovo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ulje
biber
Priprema
Praziluk i luk sitno isckati i ispržiti na ulju.
Dodati meso i dinstati oko 20 minuta.
U drugu posudu dodati malo vode i paradjz sok, izrendani svež paradajz, sve začine i potom prebaciti izdinstanu smesu u tu posudu.
Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
Posoliti pri kraju po ukusu.
Testeninu izabrati po želji, špagete, makarone, flekice...
Služiti uz kašičicu kajmaka ili pavlake
Nastavak na JuznaSrbija.info...