Recepti na južnjački način: Testenina sa mlevenim mesom, ljutim sosom i kajmakom

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Okt.2022, 19:11

Recepti na južnjački način: Testenina sa mlevenim mesom, ljutim sosom i kajmakom

Večeras pripremamo testeninu (špagete ili neku drugu testeninu) sa mlevenim mesom, sa sosom sličnim "bolonjeze", ali začinjen na južnjački način, ljutu i ukusnu.

Potrebno je:

500 grama mlevenog mešanog mesa

jedan veći prazikuk

jedna glavica crvenog luka

paradajz sos - pola litre i dva sveža paradajza

beli luk

suve ljute paričice

bosiljak, peršun

so

ulje, maslinovo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ulje

biber

Priprema

Praziluk i luk sitno isckati i ispržiti na ulju.

Dodati meso i dinstati oko 20 minuta.

U drugu posudu dodati malo vode i paradjz sok, izrendani svež paradajz, sve začine i potom prebaciti izdinstanu smesu u tu posudu.

Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

Posoliti pri kraju po ukusu.

Testeninu izabrati po želji, špagete, makarone, flekice...

Služiti uz kašičicu kajmaka ili pavlake

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.