Recepti juga Srbije: Riblja čorba - paprikaš od krupne ribe

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Apr.2023, 13:21

Recepti juga Srbije: Riblja čorba - paprikaš od krupne ribe

Danas pripremamo ukusnu, pikantnu riblju čorbu od krupne ribe, jelo koje je gotovo za sat vremena.

Potrebno je:

1 kilogram krupne rečne ribe, šaran, tolstolobik, ili som

crni luk, 5 glavica

mlvena paprika slatka

tucana ljuta

500 ml paradajz soka, čaša vina belog

so, biber, beli luk u prahu

Priprema

Sitno iseckati crni luk, staviti da se kuva u 5 l. vode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Nakon 15 minuta, dodati mlevenu i tucanu pariku i potom ribu na parčiće, kriške, beli luk i biber.

Posle 15-20 minuta naliti sa paradajz sokom, malo posoliti, staviti kašičicu šećera i pustiti da krčka 15 minuta, odnosno dok se ne zgusne.

Posoliti.

Kao prilog, skuvati testeninu ili pirinač.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.