Raspisan tender za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Izvor: juGmedia, 26.Apr.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan tender za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije objavila je međunarodni poziv za izgradnju Naučno-tehnološkog parku u Nišu, u neposrednoj blizini tehničkih fakulteta u tom gradu.

Poziv važi od 25. aprila do 18. juna 2018. godine u 10 časova, dok je vrednost radova procenjena na 8,75 miliona evra

Kao okvirni datum početka radova naveden je avgust 2018. godine, a objekat bi trebalo da bude završeni na jesen 2019. godine.

U pozivu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << investitorima se navodi da je ukupna planirana površina nadzemnog dela NTP-a oko 10.625 kvadrata, dok je površina podzemne etaže bruto površine 3.352 kvadrata.

Zgrada naučno-tehnološkog parka, prema najavi Kancelarije za upravljanje javnim nabavkama, imaće prizemlje sa salom za sastanke, restoranom, kuhinjom i pratećim tehničkim i sanitarnim prostorijama, a na prvom, drugom i trećem spratu u planu su kancelarije, čajna kuhinja, trpezarija i tehničke prostorije. U podrum će biti izgradjena garaža sa 75 parking mesta, tehničkim prostorijama, stepeništem, liftovima i dodatnim sadržajima.

U pozivu se navodi da je Republikа Srbijа zаključilа ugovor o kreditu sа Evropskom investicionom bаnkom zа finаnsirаnje projektа „Istrаživаnje i rаzvoj u jаvnom sektoru“ i da će deo sredstаvа iz ovog kreditа biti iskorišćen za izgradnju Nаučno-tehnološkog pаrka u Nišu. 

Pomoćnik gradonačelnika Niša, profesor Elektronskog fakulteta u Nišu Goran Đorđević ranije je rekao da bi ove godine u Nišu trebalo da krene i izgradnja Multifunkcionalnog aneksa sa laboratorijama površine skoro 6.800 kvadrata, koji će predstavljati deo čitavog sistema Naučno-tehnološkog parka.

On je izjavio da će za izgradnju i kompletno opremanje savremenim uredjajima pomenuta dva objekta biti potrebno 15 miliona evra i da će taj novac obezbediti Evropska investiciona banka.

Prema najavama predstavnika grada u Multifunkcionalnom aneksu i Naučno-tehnološkom parku trebalo bi da bude zapošljeno oko 500 visokoškolaca.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.