Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca - na jugu posao za 49 kandidata

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 14:07

Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca - na jugu posao za 49 kandidata

Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 49 kandidata sa juga Srbije. Rok za prijavu je 25. maj.

Od 300 kandidata koliko će biti primljeno na obuku u celoj zemlji, 14 će dobiti posao u vatrogasnim jedinicama u Nišavskom okrugu - po 4 kadidata u Nišu i Gadžinom Hanu i po 3 u Svrljigu i Doljevcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

11 kandidata se traže u Jablaničkom okrugu - 4 u Leskovcu, 3 u Bojniku i po 2 u Lebanu i Medveđi, dok će se sa teritorije Pčinjskog okruga primiti 10 kandidata - 3 iz Bujanovca, po 2 iz Vranja, Bosilegrada i Preševo i jedan iz Trgovišta.

Na obuku će se primiti i 10 kandidata iz Pirotskog okruga, najviše iz Pirota - 5, dok se traže i 3 kandidata iz Babušnice i po 1 iz Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Najmanje kandidata se traži u Topličkom kraju - 4, po 2 iz Prokuplja i Blaca.

Uslovi su, kako se navodi u konkursu, da osobe koje se prijave budu iz Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji mesta za koje je raspisan konkurs, kao i da imaju završenu srednju školi.

Da ne postoje bezbedonosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti - piše u konkursu.

Pravo učešća imaju i osobe koje imaju dozvolu za B kategoriju, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od godinu i po dana od završetka obuke.

Prijave se podnose u policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata, a svi detalji konkursa i potrebna dokumentacija mogu se videti ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkurs za prijem šest vatrogasaca

Izvor: SandzakPress.net, 10.Maj.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za upis četiri polaznika za osnovnu obuku vatrogasno-spasilačkih jedinica koji će biti angažovani u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu u Novom Pazaru i po jednog u Tutinu i Sjenici, saznaje radio Sto plus. Pravo prijave imaju državljani...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.