Raskrikavanje: Kokan Mladenović u intervju “Južnim vestima” nije pozivao na građanski rat

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Raskrikavanje": Kokan Mladenović u intervju “Južnim vestima” nije pozivao na građanski rat

Nazivajući ga "bolesnim, žutim hejterom“, Informer je optužio reditelja Kokana Mladenovića da je poslednjih dana pozivao na građanski rat, i zamerio tužilaštvu što na to “danima ćuti”. Kao dokaz citiraju deo intervjua koji je Mladenović nedavno dao Južnim vestima, ali tako da su njegovim rečima dali sasvim suprotan kontekst. Reditelj, naime, nije pozivao na građanski rat, već je rekao da je uveren da će se ova vlast menjati na ulici.

To što Mladenović, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << piše Raskrikavanje, smatra da će vlast biti menjana na ulici - govoreći o tome kao o nemilom, ali jedinom očekivanom scenariju u ovakvim uslovima - za Informer znači da “indirektno poziva na oružanu pobunu”.

On je u razmaku od nekoliko dana dva puta u svojim intervjuima pozvao na pobunu na ulicama, ocenjujući da je to jedini ispravan način da se sruši ova vlast - piše ovaj prorežimski tabloid.

U nastavku citiraju Mladenovićeve reči izrečene u intervjuu “15 minuta” Južnih vesti, ali mimo pravog konteksta i netačno interpretirajući njegove reči, pritom ne navodeći izvor.

Naime, reditelj je govorio o tome da su u državi blokirani svi mehanizmi demokratije, uključujući parlament “koji je sveden na besramna, besmislena prepucavanja i u kome se ništa suštinski, demokratski ne odlučuje”, kao i sloboda medija koja, kaže on, ne postoji, kao ni moralna i krivična odgovornost.

U takvom okruženju, i usled narastajućih tenzija u društvu, ova vlast će se, prema Mladenovićevom uverenju, “menjati na ulici”.

Ipak, o takvoj smeni vlasti nije govorio kao o “jedinoj ispravnoj”, kako tvrdi Informer, već naprotiv - kao jedinoj mogućoj u državi punoj tenzija, u državi bez demokratije, i u društvu koje o mehanizmima demokratije ne zna gotovo ništa.

Ljudi će, verujem, vrlo brzo početi da se sami organizuju i da štite moral i demokratiju na način na koji misle da treba da je štite. To su vrlo opasne situacije, i ja mislim da mi klizimo ka građanskom ratu, ili sam gotovo siguran da će se sve ovo ponovo završavati na ulicama. I kako god da se to završi, to je opet jedan ogroman poraz jednog naroda koji o demokratiji ne zna ništa, šta to znači, šta predstavlja, koje mehanizme ima i kako može da se koristi ako neko zna da je koristi - rekao je on.

Inače, Mladenović pisanje Informera nije želeo da komentariše rekavši da je ovaj tabloid sam po sebi jedna lažna vest.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.